В університетському ботанічному саду зацвіли магнолії і сакури!

21 квітня 2016 року

     В університетському ботанічному саду зацвіли магнолії і сакури! І якщо естети раніше ходили милуватися ними до столичних ботсадів, то тепер – можуть робити це в рідному університеті. 

 
      Наш ботанічний сад зусиллями колективу на чолі з Олександром Сливою все більше перетворюється на справді райський куточок. Тут з’явилися чимало новинок, що радують око. Наприклад, закладено розарій для троянд: 16 сортів цих благородних квітів пануватимуть різнобарв’ям, вже починаючи з липня і до пізньої осені. 
 
     Знайшлася тут місцина і для улюбленого відомим шотландцем Робертом Льюісом Стівенсоном рослини – вереску, якому він присвятив прекрасну баладу «Вересковий мед»: у ботсаду з’явилася експозиційна ділянка «Вересковий сад». На ній представлено рослини роду вересових та роду рододендронів, уточнює доцент кафедри дендрології та лісової селекції Костянтин Маєвський
    
     
      Фахівці саду також доповнили експозицію ділянки «Сухий струмок» одно- та багаторічними красивоквітучими рослинами. Їх вирощено у лабораторії квітникарства та фітодизайну. За словами її завідувачки Ганни Шульженко, на сьогодні вирощують понад 10 сортів таких квітів. Цієї весни для озеленення території університету і реалізації у тепличному комплексі №1 вироблено більше семи тисяч одиниць розсади. 
   
      На завершальному етапі – реконструкція розсадника №3. За словами завідувача лабораторії декоративного садівництва Дмитра Гаврилюка, у ньому зростатимуть великомірні хвойні та декоративно-листяні кущі і дерева. Вони теж у подальшому будуть використані для озеленення університетського кампусу. Планується розмноження культиварів та форм декоративно-листяних видів рослин.
      Всі ці майданчики, клумби і куртини з’єднаються мережею нових доріжок, прокладених територією саду. 
 
      І побачити всю цю красу можна, скориставшись ще старим входом до ботсаду. Хоча буквально за кілька днів сюди потраплятимуть новим входом – від третього корпусу. Прикрашатимуть його нові ошатні ворота. Приємно, що осторонь благоустрію не залишаються студенти і аспіранти.
 
Валентин Обрамбальський

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook