Ректорат розглянув підготовку до літньої екзаменаційної сесії, вступної кампанії та весняно-польові роботи в навчально-дослідних господарствах

18 квітня 2016 року

     18 квітня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, очільник університету поінформував про рішення, прийняті на загальних зборах Спілки ректорів, що відбулися минулого тижня. Зокрема, не знята напруга з проблеми формування державного замовлення на підготовку фахівців у цьому році. Передбачається, що за університетами закріпиться дві третини від минулорічних обсягів, а решта буде надаватися за певними показниками, які, на жаль, не враховують необхідності утримувати і розвивати матеріальну базу. Викликають занепокоєння намагання профілізувати вищі навчальні заклади у той час, коли в Європі і світі потужні університети – поліпрофільні. Це питання також порушив Станіслав Ніколаєнко у своєму виступі на загальних зборах.

     Очільник університету підсумував результати огляду території університету, що відбувся в суботу. Окремі кроки для формування естетичного вигляду зроблено, частина колективів факультетів і гуртожитків підійшли до справи творчо, відповідально і системно. Прикро, але є і випадки безгосподарності, зауважив ректор. Детальний аналіз буде проведений проректором з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерієм Іщенком на розширеному засіданні ректорату вже завтра 19 квітня.

     Особлива увага має бути приділена якості навчально процесу і підготовці до літньої екзаменаційної сесії, зазначив Станіслав Ніколаєнко. Тож відповідні доручення отримав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша.

     Триває підготовка до засідання вченої ради, на якому звітуватимуть факультет ветеринарної медицини, Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого, розглядатимуться шляхи поліпшення роботи органів студентського самоврядування. Про хід підготовки до засідання проінформували учений секретар Оксана Барановська та начальник навчального відділу Оксана Зазимко.

     На 6 травня заплановано провести урочистості з нагоди Дня Перемоги біля університетського Меморіалу слави. Початок – об 11 годині. Підготовку координує голова Ради ветеранів університету Дмитро Войтюк.

     У центрі уваги профспілкових організацій – літній відпочинок для студентів і співробітників. За словами Ростислава Тарасенка, найближчим часом ремонтна бригада працюватиме над поліпшенням умов проживання ще у кількох будиночках СОТ «Академічний».

     Про перебування делегації Грузинської академії аграрних наук в університеті доповів проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Колеги зацікавилися організацією навчання студентів з аквакультури та водних біоресурсів. Тож напрацьовуються шляхи поглиблення співпраці у цій сфері. Також більше 160 абітурієнтів з Єгипту виявили бажання здобувати вищу освіту в Україні та цікавляться навчанням на факультетах ветеринарної медицини та інформаційних технологій. Головний критерій обрання місця навчання – викладання англійською мовою. 

     Про хід ремонтних робіт у корпусах та гуртожитках поінформував Валерій Іщенко, а перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на списанні майна і весняно-польових роботах у навчально-дослідних господарствах. 
     Керівники структурних підрозділів і відділів доповіли про виконання доручень і план роботи на поточний тиждень.
Ректор Станіслав Ніколаєнко доручив директору ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталію Коваленку розробити план заходів з відзначення 30-річниці катастрофи на Чорнобильській АЕС, Валерію Іщенку – пришвидшити виробництво меблів для гуртожитків, Сергію Кваші – активізувати профорієнтаційну роботу, Оксані Барановській – підготувати проект плану роботи ректорату на травень.
     Також були розглянуті й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook