Чи вміємо писати заявки до конкурсів Горизонт 2020 – перспективи та реалії

23 березня 2016 року

     17 березня 2016 р. в ННІ післядипломної освіти відбувся оголошений раніше круглий стіл за результатами виїзного міжнародного семінару «Партнерське погодження змісту грантових заявок в рамках програми Горизонт-2020» (1-4 березня 2016 р., Вроцлавський природничий університет). 
     Як повідомлялося в оголошені про проведення цього заходу, до участі запрошувалися всі небайдужі і відкриті до конструктивної співпраці щодо підготовки грантових заявок, залучення іноземних партнерів і, взагалі, обговорення актуальних тематик для ініціювання участі в міжнародних конкурсах.
     Серед колег, які відізвалися на наше запрошення, у роботі круглого столу прийняли участь представники факультету інформаційних технологій, ветеринарної медицини, педагогічного і, звичайно, ННІ післядипломної освіти.


Учасники круглого столу, 17 березня 2016 р.

     Учасники делегації НУБіП України (директор ННІ ПО Марія Кулаєць, декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, старший викладач кафедри іноземної філології Людмила Данькевич, професор кафедри інноваційної діяльності в АПК Наталія Демешкант) представили присутнім не лише свої звіти щодо поїздки, але запропонували ідеї подальшої співпраці та можливості консолідації зусиль різних факультетів по розробці змістових заявок на участь у найближчих конкурсах в рамках європейської програми «Горизонт 2020». 


Обговорення пропозицій грантових заявок науковців факультету інформаційних технологій

     В процесі обговорення виступів, учасники круглого столу дійшли висновку щодо необхідності проведення додаткових семінарів, метою яких буде більш детальне ознайомлення з принципами участі української сторони в міжнародних конкурсах, стилем оформлення заявок, обмін досвідом щодо пошуку вітчизняних та закордонних партнерів.


Виступ Олени Глазунової, декана факультету інформаційних технологій

     «Ми повинні розуміти, що в цей непростий в фінансовому плані для ВНЗ України час, ми повинні самостійно, дуже швидко і масово оволодіти вміннями приймати участь у міжнародних грантових конкурсах. Для прикладу, факультет інформаційних технологій Чернівецького університету ім. Федьковича в цьому році взагалі не покладався на отримання державних наукових тематик, а спрямував свої зусилля на міжнародні проекти, результатом чого стало 4 виграні конкурси з достойним прозорим фінансуванням, і, головне, новими перспективами впізнаваності на міжнародному рівні.», зазначила декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова.


Виступ Наталії Демешкант, керівника підрозділу професійного розвитку кадрів

     «Щоб збільшити свої шанси при складанні грантової заявки, українські науковці повинні мати надійні контакти з закордонними колегами. ННІ ПО докладе зусиль, щоб допомогти в налагодженні такої співпраці через організацію закордонних стажувань, виїзних семінарів, приїздів іноземних науковців до нашого університету»,   наголосила керівник підрозділу професійного розвитку кадрів Наталія Демешкант.
     Підсумовуючи роботу круглого столу, запропоновано ряд послідовних дій, спрямованих на активізацію участі НПП нашого університету (включаючи його відокремлені підрозділи) в підготовці грантових заявок на участь в міжнародних конкурсах.


Виступ Марії Кулаєць, директора ННІ ПО

     «Навіть якщо з першого разу нам не вдасться виграти конкурс, результатом буде вже те, що ми освоїмо цю, поки що нову для нас, науку писання аплікаційних форм, «засвітимось» перед закордонними колегами, покажемо свої «сильні» наукові сторони, і наступного разу вже будемо почуватися більш впевнено і переконливо», резюмувала директор ННІ ПО Марія Кулаєць.

     В продовження піднятої теми, ННІ післядипломної освіти оголошує проведення 4-6 квітня 2016 р. науково-практичного семінару «Участь української сторони в Європейських грантових програмах». Програмою семінару передбачається ознайомлення з умовами участі в основних європейських грантових програмах, особливостями заповнення аплікаційних форм до найближчих конкурсів в рамках Горизонт 2020 (змістова та мовна підготовка), послідовність реалізації гранту після його отримання. 

     Крім того, запрошуємо 26-28 квітня 2016 р. здійснити короткострокове наукове стажування в Краківському педагогічному університеті. Програма передбачає участь у міжнародному науковому семінарі «Socio-Scientific Issues and Responsible Educational Research»; ознайомлення з навчально-науковим процесом педагогічного факультету Краківського педагогічного університету та отримання Міжнародного сертифікату про стажування.

     Детальна інформація щодо участі в пропонованих заходах на сайті ННІ ПО.

Наталія Демешкант
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook