Покращуємо практичне навчання студентів – на базі НДГ НУБіП України відбувся навчально-виробничий семінар

20 березня 2016 року

     Весна – це початок весняно-польових робіт задля отримання майбутнього урожаю! З 4 квітня 2016 року розпочинається практичне навчання студентів ряду технологічних факультетів, а саме: агробіологічного; захисту рослин, біотехнологій та екології; механіко-технологічного та інших у навчально-дослідних господарствах (НДГ) університету.

     З метою покращення практичної підготовки студентів у навчально-дослідних господарствах університету, згідно з рішенням ректорату від 23.02.2016 року та розпорядження проректора з навчальної і виховної роботи від 14.03.2016 року № 32 навчальним відділом спільно з деканами факультетів проведено виїзний навчальний семінар щодо організації практичної підготовки студентів у НДГ університету за участю головних спеціалістів відокремлених підрозділів НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» та «Великоснітинське НДГ ім. О.В. Музиченка»

     У семінарі взяли участь Олег Бачинський, заступник начальника навчального відділу з практичної підготовки студентів; декани факультетів: механіко-технологічного Ярослав Михайлович; аграрного менеджменту Анатолій Остапчук; захисту рослин, біотехнологій та екології Микола Доля; заступники деканів: агробіологічного факультету Володимир Завгородній, економічного Анатолій Шиш; а також директори навчально-дослідних господарств університету – «Агрономічна дослідна станція» Генадій Білуха та «Великоснітинського НДГ ім. О.В. Музиченка» Микола Журавель.

     За результатами роботи семінару було прийнято рішення посилити контроль за якістю проведенням практик студентів у НДГ НУБіП України з боку кафедр, відповідальних за проведення практик та деканатів факультетів, а саме:

  • посилити відповідальність НПП кафедр за виконанням завдань програм практик;
  • забезпечити проведення культурно-виховних заходів відповідальним НПП кафедри під час перебування студентів на базах практичного навчання;
  • налагодити постійний взаємозв’язку між факультетами та виробничими підрозділами НДГ (електронний обмін інформацією) з метою вивчення студентами технологічних елементів у галузях рослинництва та тваринництва.

     

     Для реалізації поставленого завдання дирекції НДГ спільно з головними фахівцями повинні розробити та передати до навчального відділу університету календарний план робіт у галузях рослинництва та тваринництва на період квітень-червень 2016 року. Деканам факультетів спільно із завідувачами кафедр необхідно терміново скорегувати графік практичної підготовки у НДГ з урахуванням зазначених заходів. Дирекції НДГ зобов’язалася забезпечити належні побутові умови проживання та харчування студентів під час проходження практичної підготовки у НДГ.


Олег Бачинський,
заступник начальника навчального відділу
з практичної підготовки студентів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook