У Боярській лісовій дослідній станції розпочалася лісокультурна кампанія 2016

17 березня 2016 року

     16 березня 2016 року у Боярській лісовій дослідній станції НУБіП розпочалася традиційна щорічна лісокультурна кампанія. Щоб провести посадку лісу в оптимальні строки, тут заздалегідь потурбувалися про підготовку площ, забезпечили достатню кількість посадкового матеріалу та інвентарю.

    

     За словами директора станції Анатолія Карпука, садивний матеріал вирощено в лісових розсадниках Плесецького та Боярського лісництв: понад 2020 тисяч штук стандартних сіянців 17 деревних та чагарникових порід, придатних для створення лісових культур, шкілок новорічних ялинок та плантацій декоративних рослин.

   

     Загалом у Боярській ЛДС у цьому році планується створити лісові культури (а це висадка сіянців та саджанців основних лісоутворюючих порід) на площі 185,8 га, коментує старший лісничий Плесецького лісництва Василь Білека. З них лісові культури на лісосіках, які будуть пройдені рубками в першому кварталі, займуть 17,7 га, ще 4,6 га залишено під природне поновлення. Також заплановано часткове створення лісових культур у розріджених деревостанах. Для цього у минулому році заготовили понад 6 тонн лісового насіння сосни звичайної та дуба. Такий насіннєвий фонд дасть змогу повністю забезпечити потреби цьогорічної лісокультурної кампанії і частково сформувати стратегічний запас на випадок неврожайних років.

     До цих робіт, окрім працівників станції, залучено і студентів ННІ лісового і садово-паркового господарства. Вони набувають тут практичних навичок, необхідних майбутнім лісівникам.

    

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook