Делегація факультету тваринництва та водних біоресурсів проводить успішні переговори з китайськими колегами

16 березня 2016 року

 На запрошення уряду провінції Чжецян та департаменту сільського господарства міста Чуці делегація університету у складі декана факультету тваринництва та водних біоресурсів Вадима Кондратюка, завідувача кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин Андрія Геті та директора УЛЯБП АПК Валерія Ушкалова перебуває з робочим візитом в Китайській Народні Республіці. 

 Ця поїздка є продовженням започаткованої в 2014 році співпраці між НУБіП України та Чжецзянською академією аграрних наук в сфері спільних наукових досліджень та поглиблення зв'язків в навчально-науковій роботі. 
 Делегація відвідала найбільшу на Півдні Китаю ферму з вирощування і розведення качок - Guowei Poulty Development Co. Директор компанії пан Лі ознайомив наших науковців з виробничими процесами на фермі та показав лабораторії оцінки якості качиної продукції та генетики. До речі, зараз на його підприємстві проходить наукове стажування професор кафедри генетики, розведення і біотехнології тварин Світлана Костенко та старший науковий співробітник УЛЯБП АПК Оксана Коновал
 
У результаті проведених переговорів домовлено  про щорічне стажування трьох студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів на цьому підприємстві. 
 Члени делегації відвідали Чжедзянський аграрно-лісотехнічний університет, де декан факультету технологій у тваринництві пан Сонг ознайомив гостей з України з матеріально-технологічною базою, науковими розробками та навчальними планами і програмами. Цей факультет є одним з найбільших в Китаї з підготовки технологів із виробництва продукції тваринництва. На зустрічі з завідувачами кафедр домовлено про обмін студентами і аспірантами. Цього року магістрант Петро Король та аспірантка Альона Чепіга пройдуть чотирьохмісячне стажування в Китаї за рахунок приймаючої сторони. 
 На запрошення департаменту аграрного розвитку провінції Шаосінь делегація відвідала науковий центр новітніх технологій, де ознайомилася з науковими розробками. Китайську сторону зацікавила пропозиція проводити на базі нашого університету оцінку якості і безпеки продукції, що буде експортуватися в Китай. Потому члени делегації взяли участь у науковому семінарі, де презентували НУБіП, наукові розробки та можливості подальшої співпраці.

Денис Рудень
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook