Координаційна рада проекту «Німецько-український агрополітичний діалог» затвердила звіт за минулий рік і обговорила план заходів на рік 2016

5 березня 2016 року

     2-го березня 2016 року у Посольстві ФРН у м. Києві відбулось чергове засідання Координаційної ради проекту «Німецько-український агрополітичний діалог». У засіданні взяли участь заступник Міністра аграрної політики України В. Рутицька, від Кабінету Міністрів України В. Киценко, від Верховної ради України В. Івченко, представники аграрної освіти і науки, аграрного бізнесу, асоціації фермерів та землевласників України та ін. Німецьку сторону представляли – п. Антьє Фрезе, Міністерство сільського господарства та захисту прав споживачів Німеччини, Штефан Гершевський, Референт з питань сільського господарства і продовольства Посольства Німеччини у Варшаві, керівники проекту Ф. Зассе, Хрістоф Гільген, директор інституту IAMO, Альфонс Бальман та інші партнери проекту. Під час засідання було заслухано звіт керівника проекту д-ра Фолькера Зассе та детально обговорено план дій на 2016 рік.

     

3

     Наш університет активно долучається до заходів які проводяться в рамках проекту. Так за минулий рік 9 представників університету взяли участь у спеціалізованих поїздках до Німеччини які організовує та проводить проект, зокрема з питань освіти і науки, законодавчого забезпечення аграрних реформ, питань якості і безпеки продовольства та ін. Також в рамках проекту проведено цілий ряд заходів на теренах університету. Це лекції-презентації проф. Хаунхорста з питань якості і безпечності продукції АПК, семінар з питань досвіду Німеччини в оподаткуванні та підтримці сільськогосподарських товаровиробників, круглий стіл з питань діяльності сільськогосподарських палат та розвитку кооперації, презентація діяльності сільськогосподарських дорадчих служб у Німеччині тощо.

     

     Окрім того, за сприянні проекту університет налагоджує зв’язки з ветеринарним інститутом м. Ганновера, у процесі завершення питання видання навчального посібника з аграрної політики за спільним авторством німецьких та українських фахівців.

 

В. Ткачук,
проректор з науково-педагогічної роботи,
міжнародної діяльності та розвитку

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook