На раді роботодавців інженерних факультетів узгодили навчальні програми та домовились про практичну підготовку фахівців на базі провідних підприємств

23 лютого 2016 року

     17 лютого 2016 року на факультетах механіко-технологічному і конструювання та дизайну за головування генерального директора представництва «Джон Дір Україна» Ігоря Кутового відбулось засідання ради роботодавців.

     Основним питанням було узгодження навчальних програм підготовки фахівців освітніх ступенів «Бакалавр» та «Магістр» на 2016-2017 навчальний рік. Декани факультетів Зіновій Ружило та Ярослав Михайлович презентували оновлені навчальні плани підготовки фахівців. А роботодавці обговорили важливість та необхідність окремих дисциплін. Так, їх дуже здивувала наявність дисципліни «українська мова», вивченням якої, на думку виробничників, повинні детально займатись у загальноосвітніх закладах. Директор з кадрових питань індустріально-молочної компанії Елеанора Євченко наголосила на актуальності викладання дисципліни «охорони праці», оскільки незнання загальних правил безпеки життєдіяльності призводить до травматизму, і виказала бажання провести екскурсії для студентів із зазначенням небезпек виробництва сільськогосподарської продукції.

     Директор з продажу компанії «Версетайл» Олексій Колотурський наголосив, що при підготовці фахівця потрібно враховувати світові вимоги до екологічних норм виробництва сільськогосподарської продукції.
     Виробники також зазначили, що сьогоднішній фахівець повинен не тільки знати, а й вміти працювати своїми руками, тільки тоді він зможе зростати і стати в перспективі гарним керівником. На підтвердження цього генеральний директор ПП «Союз Авто» Юрій Нестерчук розповів, що при відборі конструктора на своє підприємство він звертав увагу на те, чи знає фахівець властивості металів, різницю в їх структурі, має навички токаря, зварювальника, слюсаря. А директор ННЦ «ІМЕСГ» Валерій Адамчук відмітив, що сьогоднішній фахівець, який має технічну освіту, повинен бути ще й інженером-менеджером-управлінцем.

     Також на зборах піднімалось питання проведення навчальних занять співробітниками передових науково-дослідних інститутів та підприємств. Ігор Кутовий розповів, що компанія «Джон Дір Україна» вже узгодила графік проведення лекцій, і 14 магістрів двох факультетів уже прослухали першу лекцію.
     Узгодили також участь студентів та викладачів факультетів разом з роботодавцями у Днях поля, виставках, конференціях тощо. Ігор Кутовий пообіцяв на виставці «Інтер - Агро» особисто проведе екскурсію новинками сільськогосподарської техніки, що виробляє його компанія.

     Представники ради роботодавців факультетів погодились, що потрібно розробити загальний план заходів з практичної підготовки фахівців і кожне підприємство готове надати свої пропозиції.

     На завершення Зіновій Ружило звернувся до роботодавців з проханням долучитись до профорієнтаційної роботи, адже успіх підприємств залежить від кадрового потенціалу компаній, а якість підготовки фахівців – від потужних та мотивованих абітурієнтів.


Олег Марус,
заступник декан факультету конструювання та дизайну

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook