Звітна кампанія та навчання керівників структурних підрозділів – у центрі уваги ректорату

1 лютого 2016 року

     1 лютого під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, на якому заслухали звіти проректорів і керівників служб про пророблену роботу.
     Відкриваючи засідання, ректор зауважив: 8 лютого починається новий навчальний семестр, тож у всіх керівників структурних підрозділів і членів ректорату є кілька днів аби підготуватися і розпочати його організовано. Окрім того, на цьому тижні в університеті проходитиме семінар-навчання для деканів факультетів і директорів ННІ, їх заступників, завідувачів кафедр, де виступатимуть очільники академій наук, міністр аграрної політики і продовольства України, відомі вчені, підприємці та бізнесмени. Ці семінарибудуть присвячені проблемам розвитку аграрного сектору економіки, аграрної науки і освіти. Також до кінця тижня відбудуться збори трудових колективів структурних підрозділів, на яких звітуватимуть їх керівники.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про хід підготовки до лютневої вченої ради університету. Серед інших будуть розглянуті звіти проректорів Володимира Курила та Валерія Іщенка, керівників факультету землевпорядкування та фінансової служби.

     Проректор з навчально-наукової роботи, правових та соціальних питань Володимир Курило проінформував про роботу над оптимізацією штатів в службі охорони та представництво інтересів університету у судах.
      Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша окреслив ряд завдань з підготовки до нового навчального семестру. Також у полі зору проректора – підготовка до відзначення Дня університету, який пройде цьогоріч 27 травня.

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко повідомила про завершення циклу нарад з керівництвом факультетів і ННІ щодо відповідності навчальних планів і програм підготовки сучасним реаліям. За оголошенням Міністерства освіти і науки з 8 по 28 лютого проводиться подання кандидатур до складу навчально-методичних комісій. Такі пропозиції готуються і від нашого університету. Також триває обговорення затвердження нового шаблону стандартів вищої освіти, який не міститиме переліку дисциплін, а включатиме перелік компетентностей.

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про підготовку звіту про наукову діяльність університету у 2015 році та затвердження бюджету наукових досліджень у 2016, який складатиме більше 14 мільйонів гривень. Станіслав Ніколаєнко доручив першому проректору Ігорю Ібатулліну, працівникам науково-дослідної частини проаналізувати теми досліджень з тим, щоби виокремити найбільш важливі, актуальні і резонансі для їх популяризації.

     Голова профкому співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про хід підготовки до конференції трудового колективу. Нагадаємо, на зборах колективів структурних підрозділів, окрім звітів керівників, будуть обрані і делегати на конференцію.

     Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко доповів про успішне проходження деканами факультетів і директорами ННІ стажування в провідних вишах України. За їх результатами кожен керівник підготує короткі пропозиції по вдосконаленню роботи.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про переговори з компаніями-ректрутерами стосовно залучення іноземних студентів на навчання. Цього тижня були досягнені домовленості про представництво університету в Бангладеш та Непалі. Підготовлені п’ять проектів за програмами ERASMUS+ та HORIZON-2020. На цьому тижні заплановані співбесіди з керівниками госпрозрахункових підрозділів, економічна діяльність яких є неефективною. Будуть заслухані плани їх розвитку на 2016 рік і прийняті рішення про доцільність подальшого функціонування. Важливим є оновлення статистичних даних в базі QS рейтингу, до якого приєднався університет.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтів в університеті: у гуртожитку № 2 триває заміна електричних мереж, в гуртожитках №№ 8, 9, 10 – місць загального користування, у гуртожитках №№ 2, 6, 9 йде заміна вікон на сучасні метало-пластикові, аудиторій №№ 79 та 87 в корпусі №1, розробляються проекти автоматизованих теплопунктів в навчальних корпусах.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на особливостях бюджету на 2016 рік, підготовці нового рейтингу, доповів про закупівлю палива і добрив для навчально-дослідних господарств.

    Підводячи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші – готувати банк тестів для випускників бакалавратури, тримати на контролі початок нового семестру, Володимиру Курилу – активізувати діяльність загону «Студентська варта», внести пропозиції з поліпшення діяльності служби безпеки і охорони, Валерію Іщенку – контролювати хід ремонтних робіт по всім об’єктам, розробити і затвердити ескіз в’їзної стели, Вадиму Ткачуку – завершити встановлення автоматизованої системи управління університетом, облаштувати точками доступу Wi-Fi центральні холи корпусів, Ігорю Ібатулліну – створити центр дослідження стволових клітин, внести пропозиції з виготовлення погрудь вчених на Алеї слави.

     На засіданні також розглядалися і інші питання життєдіяльності університету.
 

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook