ВИЙШОВ З ДРУКУ НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК «ХВОРОБИ НАСІННЯ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ КУЛЬТУР»

15 січня 2016 року
Якість насіння є однією з основних вимог, що забезпечує одержання високих і стабільних урожаїв сільськогосподарських культур. Водночас через насіння можуть розповсюджуватися збудники 60 % усіх небезпечних хвороб, які призводять як до зниження цінностей самого насіння, так і до зменшення в подальшому продуктивності рослин. Перевага в природних умовах скритої форми ураження генеративних органів утруднює оцінку посівних якостей насіннєвого матеріалу. Тому, великого значення набуває попередня фітопатологічна експертиза насіннєвого матеріалу. Однак проведення аналізу насіння на присутність інфекції вимагає використання спеціальних методів, володіння котрими є обов’язковим для фахівців із захисту рослин.
Відповідно до навчальної програми ”Патологія насіння сільськогосподарських культур” у посібнику розкрито методи та способи фітопатологічної експертизи насіннєвого матеріалу сільськогосподарських культур, симптоми патологій на насінні, морфологічні та біологічні особливості збудників захворювань. Звернено також увагу на сапротрофну мікобіоту насіння. Наведено стандарти, що регламентують фітопатологічний стан насіннєвого матеріалу.
  
Навчальний посібник розрахований для підготовки фахівців із спеціальності «Захист рослин» у вищих аграрних закладах освіти. Видання буде корисним для науковців, фітопатологів, спеціалістів аграрних підприємств.
 
Авторський колектив:д.б.н., проф. Кирик М.М., к.б.н., доц. Піковський М.Й., проф. Азаікі С.
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook