Екскурсія студентів Немішаївського коледжу на підприємство з вирощування риб сімейства осетрових

22 грудня 2015 року

     17 грудня студенти відділення «Технології виробництва та переробки продукції тваринництва» спеціальності «Рибництво та аквакультура» і їх куратори О. Зайцев та Р. Голуб відправилися на дуже особливу екскурсію – до осетрового підприємства замкнутого технологічного циклу ТОВ-СРП «Осетр»

     Підприємство, що розташоване у дуже живописному місці – на штучній водоймі ТЕС в м. Українка Обухівського району на Київщині, розпочало свою діяльність у 2006 році. А з 2012 року – має статус племінного репродуктора з розведення стерляді.
     «Осетр» має понтонну садкову лінію площею 2000 м2, інкубаційний цех з відповідним обладнанням, цех вирощування молоді риб до життєздатних стадій, комбікормовий склад та власний переробний цех.
     Основними напрямками діяльності є виготовлення товарної продукції, формування ремонтно-маточних стад, отримання рибопосадкового матеріалу і харчової чорної ікри (Caviar) риб родини Осетрові.

     Під час екскурсії головний рибовод ТОВ-СРП «Осетр» Сергій Пашко та керівник рибоводної дільниці Марина Пашко розповіли, що в 2013 році підприємство сертифіковане відповідно до Європейських вимог Системи сертифікації безпеки харчових продуктів, а також отримало дозвіл-сертифікат на експорт заплідненої живої ікри та чорної харчової ікри стерляді, яка є об’єктом Конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни і флори, що перебувають під загрозою зникнення – СITES (Convention of international trade in engangered species).

     Рибовод підприємства Юлія Пендюр (до речі, випускниця нашого коледжу) розповіла студентам про особливості роботи техніка-рибовода та особливо наголосила, що лише свідомий вибір професії, високий рівень знань і практична підготовка фахівця робить його конкурентоспроможним та дає можливість влаштуватись на високооплачувану роботу за фахом.

     Студенти і викладачі коледжу були дуже вражені всім побаченим і щиро вдячні представникам ТОВ-СРП «Осетр» за їхню гостинність та наглядний приклад, як професіонали можуть створити успішне і унікальне підприємство.

О. Вергелес,
завідувач відділення ТВППТ

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook