У Харкові студентські лідери дискутують над проблемами і перспективами розвитку самоврядування

12 грудня 2015 року

 12 грудня у Харкові стартував Всеукраїнський студентський форум «Студентське самоврядування: проблеми та перспективи». Лідери органів студентського самоврядування, серед яких і голова СО університету Дар’я Кендус, зібралися у студентській столиці України, щоб обговорити актуальні проблеми і напрацювати пропозиції щодо усіх аспектів сучасного студентства.

 
Учасників Форуму привітали представники Харківської обласної державної адміністрації та Харківської міської ради, які наголосили, що студенти – це не лише майбутнє, а й теперішнє. Тому вирішувати проблеми молоді потрібно не тільки на перспективу, а і прислухатися та допомагати зараз.
 
Перший день форуму видався надзвичайно продуктивним. Представники вишів почали з обговорення захисту прав студентів, але особливо жвава дискусія виникла навколо питань функціонування студентських гуртожитків та антикорупційної діяльності у вишах. Виступаючи в обговорення, Дар’я Кендус поділилася досвідом нашого університету, зокрема щодо проведення систематичних соціологічних опитувань студентської думки, зустрічей найвищого керівництва з активістами тощо.
 
Також студенти мали можливість відвідати тренінги запрошених спікерів, тематика яких стосувалася Закону України «Про вищу освіту» та участі студентів у забезпеченні якості освіти. Але найголовніше – лідери самоврядувань завели нові знайомства та обмінялися досвідом.
 
Ірина Білоус
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook