Магістри факультету землевпорядкування доповіли про перший етап написання магістерської роботи на науково-методичному семінарі

30 листопада 2015 року

     На факультеті землевпорядкування 27 листопада відбувся науково-методичний семінар для магістрів першого року навчання (частина І) «Науково-дослідна робота магістрів зі спеціальності «Землеустрій та кадастр»: пошук, накопичення та обробка наукової інформації».
     Такий захід для нашого факультету провівся вперше, адже раніше магістри звітувалися про стан виконання магістрського дослідження лише на засіданнях кафедр.

     На семінарі була присутня начальник відділу магістрських програм Олена Колеснікова, яка звернулася до учасників з привітальним словом. Доповідачка зазначила, що такі заходи сприяють формуванню наукової думки молодих дослідників, спонукають до систематичного написання магістерської роботи і розкривають у подальшому потенціал кожного магістра.

     Декан факультету Тарас Євсюков відзначив, що семінари будуть проводитися систематично під час атестації магістрів. Це є й апробація їхніх досліджень, і, разом з тим, додасть впевненості юним дослідникам під час захистів кваліфікаційних робіт по завершенні навчання. Він розповів про перспективи паралельного стажування в європейських вузах, з якими наш факультет тісно співпрацює багато років. Як приклад, навів виконання магістерського дослідження Юлією Міхельмаєр (університет БОКУ, Австрія), яка кілька років тому під його керівництвом досліджувала питання впливу приватизаційних процесів на якість життя у сільській місцевості.

     Завідувач кафедри геоінформаційних технологій Світлана Кохан презентувала свою доповідь. Доповідачка звернула увагу на особливості написання магістерських робіт очолюваної кафедри, де поєднуються дві складові: технічна і природохоронна. Наприкінці виступу дала корисні поради усім присутнім.

    

     Лариса Паламарчук, в.о. завідувача кафедри земельного кадастру, вчений секретар спеціалізованої вченої ради поділилася досвідом написання наукових статей, тез доповідей у фахових виданнях. Зазначила, що ті магістри, які в подальшому бачать себе в науці, вже зараз повинні визначитися з темою майбутього дослідження.

     Також до обговорення долучилися заступник декана Наталія Мединська, доценти Ірина Купріянчик, Наталія Бавровська, Олексій Жук, В’ячеслав Богданець, Людмила Гунько.

    

    

     Свої перші здобутки представили магістри з кожної спеціалізації, а саме Анна Кальнобродьска, Олександр Петрович, Ольга Глобенко, Ксенія Стрельнікова, Ірина Станчева.

     Після перерви, робота учасників семінару продовжилась за тематичними напрямами на кафедрах, де про стан свого науково дослідження доповів кожен магістр.

     Наступний семінар планується провести наприкинці березня, де кожен представить ще один етап виконання магістрських робіт.


Наталія Мединська,
заступник декана

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook