Третьокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК – в ролі експертів на практичному семінарі «Просто про молоко»
Третьокурсники факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК взяли участь у практичному семінарі «Просто про молоко», що організований Українським клубом аграрного бізнесу 14 листопада в столиці. До речі, напередодні студенти на лекціях вивчали технології питних видів молока, кисломолочних продуктів (напої, сир кисломолочний, сметана), а також вершкового масла. На лабораторних заняттях визначали фізико-хімічні та органолептичні показники зазначених продуктів.
Під час самого ж семінару відбулася дегустація молочної продукції найвідоміших торгових марок. І наші студенти виступили впевнено в ролі експертів. Також усі бажаючі перевірили рівень кальцію в організмі та отримали рекомендації спеціалістів щодо споживання молочних продуктів.
Під час заходу провідні дієтологи, професори та експерти просто та доступно розповіли, як виробляється молочна продукція в Україні, відбувається переробка молока, формується його ціна та як правильно обирати молочні продукти. А ще розвінчали найпопулярніші міфи про молоко та відповіли на численні запитання аудиторії.
Велика кількість присутніх та безліч запитань до доповідачів показали, що українці цікавляться тим, що вони споживають, і прагнуть отримати якісну продукцію, особливо в умовах стрімкого росту цін. Для цього і були залучені найкращі експерти галузі. Організаторам вдалося повністю розкрити теми, що цікавлять споживачів.
А наступне лабораторне заняття з дисципліни «Технологія молока та молочних продуктів» розпочалося із запитання студентів: «Коли ще будуть такі заходи?».
Лариса Баль-Прилипко,
декан факультету харчових технологій
та управління якістю продукції АПК