Стратегічні плани розвитку, широке запровадження електронних навчальних курсів та зміни в законодавстві обговорили на нараді з директорами відокремлених підрозділів університету

30 жовтня 2015 року

     30 жовтня під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка пройшла нарада з директорами відокремлених підрозділів НУБіП України.

     Станіслав Ніколаєнко коротко розповів про своє перебування в Ашхабаді з урядовою делегацією, яку очолював Президент України Петро Порошенко. У ході візиту, крім іншого, обговорювалася можливість навчання молоді з цієї країни в НУБіП, зокрема за технічними спеціальностями. Для подальшого обговорення цього питання керівництво запросило до університету представників амбасади Туркменістану.
     Ректор акцентував увагу керівників підрозділів на необхідності жорсткого дотримання режиму економії і активній профорієнтаційній роботі, в т.ч. організації підготовчих курсів у кожному відокремленому підрозділі.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін нагадав, що акт передачі університету його відокремлених підрозділів вже підписаний, тож потрібно починати роботу зі списання матеріальних цінностей.

     Проректор з навчальної та виховної роботи Сергій Кваша обговорив з директорами стратегічні плани розвитку відокремлених підрозділів на 2016-2020 роки. Він зазначив, що яким буде план конкретного навчального закладу – вирішувати його колективу. Але він повинен бути структурованим, передбачати інвестиційно-інноваційний розвиток та показувати яким той чи інший підрозділ хоче бачити себе в 2020 році. Крім того, документ слід виписати дуже ретельно, адже його буде опубліковано. Сергій Кваша наголосив, що такий план організовує колектив і дає керівникам механізми впливу на колег.
     Про перспективи використання відокремленими підрозділами платформи Moodl говорила декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова. Це актуальне питання, адже університет сьогодні зайняв активну позицію щодо забезпечення студентів електронними навчальними ресурсами. Так, в базовому університеті вже встановлена платформа Moodl, і тепер черга за відокремленими підрозділами. Хоча в деяких, як наприклад у Боярському коледжі екології і природних ресурсів, вона вже діє.
     Олена Глазунова запропонувала на розгляд директорів кілька моделей, з тим, щоб навчальний заклад обрав для себе оптимальну. Та пообіцяла всебічну підтримку факультету інформаційних технологій у їх впровадженні.

     Сергій Кваша додав, що в університеті платформа Moodl застосовується з 2008 року, але й досі багато кафедр у своїй роботі нею не користуються. Та це питання життєдіяльності університету. У сьогоднішньому світі, де доступ до інформації фактично безмежний, студент повинен мати вільний доступ до матеріалу, який йому викладає лектор. А самі лекції повинні носити пізнавально-навчальний характер. Викладач має подати логіку пізнання матеріалу, і тим самим різко збільшується якість знань.

     А заступник начальника навчального відділу Олег Єресько зауважив, що наявність електронних навчальних курсів – це велика допомога ще й для університетських міжкафедральних лабораторій.

     Особливості проведення вступної кампанії 2016 року з очільниками відокремлених підрозділів обговорив відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук. Зокрема, він поінформував, що умови вступу вже затверджені Міністерством освіти і науки та перебувають зараз у Міністерстві юстиції. Порівняно з минулим роком вони особливо не змінилися. Але є й кілька доповнень. Зокрема, у 2016 році особи, які вступатимуть тільки за сертифікатом ЗНО, зможуть подавати документи лише в електронній формі.
     Головний бухгалтер Тетяна Кондрицька поінформувала про те, що закон про відкритість використання публічних коштів вже вступив в силу. Та окремо спинилась на статті 3 цього нормативно правового акту, яка стосується саме бюджетних грошей. А також звернула увагу керівників відокремлених підрозділів на питання проведення інвентаризації.
     Начальник планово-фінансового відділу Наталія Дробот спинилася на пілотному проекті системи електронних державних закупівель ProZorro, яка прямо стосується тендерних закупівель університету. Відтепер ця інформація оприлюднюватиметься.


Ірина Білоус

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook