Звітна кампанія - у центрі уваги координаційної ради з питань науково-технічної діяльності

22 жовтня 2015 року

 Засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності відкрив перший проректор, голова ради Ігор Ібатуллін та ознайомив присутніх із поточними завданнями для науки насьогодні. Це ‒ підведення підсумків науково-дослідної роботи за рік, оформлення необхідних документів у зв’язку із встановленням нових посадових окладів, оптимізація діяльності наукових лабораторій та студентських наукових гуртків.

Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко ознайомив членів ради з наказом на приймання науково-дослідних робіт, які виконуються у 2015 р.  та порядком приймання звітів, а також звернув увагу на те, що очільникам наукових підрозділів необхідно до 11 грудня 2015 р. підготувати і подати у науково-дослідну частину звіт про наукову та інноваційну діяльність наукового структурного підрозділу університету за 2015 рік. Він також зазначив, що у цьому році звіти про наукову та інноваційну діяльність повинні бути представлені по НДІ, але у розрізі факультетів. Особливу увагу потрібно звернути на недопущення плагіату у звітах про НДР, якість рецензій та критерії ефективності наукових робіт. 

Також винесено на обговорення наукових колективів питання оптимізації структури і діяльності наукових лабораторій, створення міжкафедральних, міжфакультетських та міжінститутських лабораторій, створення центру користування наукоємним обладнанням, загального фонду користуванням реактивами і матеріалами. 
 
Володимир Віталійович проінформував членів координаційної ради про необхідність започаткування заслуховування звітів очільників наукових підрозділів про виконану роботу за звітний період. Наступне засідання ради розпочнеться із представлення звіту директора НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Сергія Булигіна.
 
З інформацією про необхідність оформлення додаткових угод та підготовки  комплекту документів до них виступила начальник планово-фінансового відділу НДЧ Валентина Шостак. Вона відмітила, що коригування обсягів фінансування по договорах на 2015 р. необхідно здійснити у короткі строки у зв’язку з встановленням нових розмірів посадових окладів, ставок заробітної плати науковим та іншим категоріям працівників, які виконують наукові та науково-технічні розробки та зарахуванням співробітників на науково-дослідні теми.
 
Члени координаційної ради також обговорили пропозицію щодо оптимізації студентських наукових гуртків. Було запропоновано активізувати контроль діяльності гуртків, висвітлювати план їх роботи та результати діяльності на сайті університету.
Начальник відділу наукової атестації Сергій Боярчук акцентував увагу присутніх на тому, що у зв’язку з видачею дипломів про присудження наукових ступенів двома мовами (українською та англійською) постає необхідність в уніфікації назв наукових спеціальностей англійською мовою. Також було запропоновано організувати засідання із головами спеціалізованих вчених рад, які функціонують в університеті. Директорам НДІ було доручено перевірити паспорти спеціальностей та привести їх у відповідність із закордонними.
 
Члени координаційної ради розглянули, обговорили та рекомендували Вченій раді на затвердження до друку монографії.
 
К. Махно 
молодший науковий співробітник
науково-організаційного відділу НДЧ
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook