В Українській лабораторії якості і безпеки продукції АПК обговорено нову робочу програму

1 жовтня 2015 року

 Директор УЛЯБП АПК Валерій Ушкалов  представив для затвердження робочу програму „Моніторинг якості біоресурсів та продукції агропромислового комплексу для забезпечення продовольчої та екологічної безпеки України”  на 2015 рік. Його було розглянуто і обговорено на засіданні науково-технічної ради лабораторії та  рекомендовано до розгляду на засіданні вченої ради НУБіП. 

 
Цього ж дня в лабораторії відбулась презентація „Сучасні інструментальні рішення для визначення фальсифікації харчової продукції. Приклади застосування методу аналізу стабільних ізотопів” за участі компаній „Абакус Аналітикал Сістемс ГмбХ” (Німеччина, представництво Dionex, Elementar в Україні) та ІзоПрайм (Велика Британія).
 
Представник „Абакус Аналітикал Сістемс ГмбХ” М. Смирний  розповідав про аналітичні хроматографічні рішення для контролю якості продукції АПК, а  Клавдія Монсальєр  (Франція) – про загальні можливі методи виявлення фальсифікації продукції, метод визначення стабільних ізотопів та інструментальні рішення. А також торкнулися порівняння різних методів та їх узгодження з міжнародними стандартами і приклади застосування в лабораторіях якості та безпеки продукції АПК Європи та світу.
 
Компанія „Абакус Аналітикал Сістемс ГмбХ”  є ексклюзивним дистриб’ютором Dionex Thermo Scientific та Elementar в Україні. Основний напрямок її діяльності – оснащення лабораторій та виробничих ділянок високоякіснім аналітичним обладнанням а також інжинірингові та проектні рішення „під ключ”, науково-методичний супровід і подальше сервісне обслуговування лабораторій. 
 
Основні акценти презентації були зосереджені на представленні практичного досвіду компаній та держаних лабораторій ЄС з дослідження на предмет фальсифікацій меду, вина, води, рослинних олій та інших харчових продуктів відповідно до міжнародних стандартів та норм. Досвід Європейського Союзу з методології застосування інструментальної бази сприятиме захисту вітчизняного ринку від надходження фальсифікованої та неякісної продукції, дозволить встановити місце її походження та створить базу для приведення до міжнародних стандартів та норм продукції українського виробництва з метою захисту експорту продукції з України в країни ЄС, зазначили спікери. 
 
О. Волосянко,
завідувач науково-організаційного відділу навчально-методичної роботи УЛЯБП АПК 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook