Викладачі університету на Форумі e-government у Львові

29 вересня 2015 року

     Доценти кафедри фінансів і кредиту Титарчук І.М. та Негода Ю.В. відвідали форум електронного урядування у Львові. Програма Форуму охоплювала всі сфери е-урядування: е-уряд, е-сервіси, е-місто, е-медицину та е-освіту, е-data, публічні фінанси, фінансування проектів е-урядування. Також, вперше в Україні, під час форуму презентували нову систему ідентифікації MobileID.

     Досягнення у сфері електронного урядування представили:

  • Міністр юстиції Павло Петренко щодо електронних сервісів Міністерства;
  • заступник Міністра оборони Юрій Гусєв щодо автоматизації роботи міноборони, електронної картки військового, електронні державні закупівлі тощо;
  • заступник Міністра аграрної політики про автоматизацію діяльності та електронні сервіси;
  • заступник Голови Державного агентства з питань електронного урядування Олексій Вискуб про поточні результати та плани розвитку е-урядування в Україні;
  • міський голова Андрій Садовий про місцеві електронні послуги та розумне місто.

     Юстиція, оборона, сільське господарство, адміністративні послуги, управління містом в кожній з наведених галузей є значні досягнення завдяки використанню технологій електронного урядування. За словами Яніки Мерило, радника міського голови Львова та співзасновника ІСТ Competence Centre, уряд Естонії прийняв рішення про навчання комп'ютерній грамотності та користування мережею Інтернет 1000 учасників АТО.

 

     Про проблеми он-лайн освіти розповіла Марія Богуслав, начальник відділу електронних навичок департаменту розвитку інновацій та інтелектуальної власності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України: "Основними проблемами он-лайн освіти в Україні і не тільки є декілька причин, зокрема це мовний бар'єр, це інертність людей, а також це нерозуміння та не бачення кінцевого результату навчання – люди не бачать очікуваного ефекту від цього. Освіта повинна виконувати функції освіти заради працевлаштування, а не освіти заради освіти. Система освіти в Україні дуже консервативна і треба починати її змінювати зверху вниз, щоб керівництво давало можливість розвитку своїм працівникам".
      Регіональний директор в європейському регіоні компанії «Fourier Educational» Віталій Бар Лев зазначив, що новітні технології сприяють успішності у навчальних закладах.

     Основним натхненням організаторів форуму був твір Рея Бредбері «451 градус по Фаренгейту». 451 градус за Фаренгейтом – температура, при якій загорається папір". У Рея Бредбері палили книги для того, щоб було легше керувати натовпом, розвивати в людях почуття «стадності», автоматизму. У нас «книги горять» для того, аби навчити людей змінювати себе та довколишній світ, позбутись жорсткої бюрократії, перейти на новий щабель розвитку та змін" відмітили організатори.

 

Давиденко Н.М.,
в.о. завідувача кафедри фінансів і кредиту

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook