Як доля нової України впливає на Європу та світ: представники університету на ХІІ щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії

27 вересня 2015 року

     У Києві на початку вересня пройшла ХІІ щорічна зустріч Ялтинської європейської стратегії (YES) під назвою "У зоні ризику: як доля нової України впливає на Європу та світ", організована YES. Українська столиця приймала щорічну зустріч YES вдруге: з 2004 до 2013 року (тобто до анексії Криму Росією) традиційним місцем проведення форуму був Лівадійський палац у Ялті. Цього року форум зібрав більше 350 світових авторитетів та лідерів громадської думки у царині політики, економіки, суспільних відносин та медіа з понад 20 країн для обговорення впливу нової України на Європу та світ.

 

     Уже понад 10 років YES сприяє розвитку зв'язків України зі світом, шукає шляхи розбудови співпраці та встановлення миру в розширеній Європі. Цей щорічний форум збирає світових лідерів, урядовців, голів компаній, соціальних інвесторів та лідерів українського студентства аби визначити і обговорити фактори, які заважають Україні стати більш сучасною, відкритою та заможною країною.
     Цього року право участі у форумі вибороли представники нашого університету: співробітники лабораторії біосенсорики – магістр факультету захисту рослин, екології та біотехнологій Інна Буркова та аспірант Марина Таран. Вони слухали лекції та долучилися до дискусій з лідерами світової спільноти.

     Увага учасників форуму була зосереджена на питанні як, спираючись на досвід Революції Гідності, Україна може сприяти забезпеченню світової стабільності та утвердженню європейських цінностей в сучасному неспокійному світі, а також пошуку відповідей на виклики, пов'язані з анексією Криму, конфліктом на сході та нагальною потребою в реформуванні фінансового, економічного, судового і безпекового секторів країни.
     Першого дня учасники обговорювали шляхи відновлення європейської безпеки та досягнення миру в Україні, ризики для світової економіки та роль нашої країни в цьому контексті, а також стратегії забезпечення енергобезпеки в світі та Україні. Порядок денний також включав дискусію про нові аспекти глобальної співпраці й альянси, зокрема відносини між Європою, Заходом і Російською Федерацією.
     Другий день форуму був присвячений оцінці досягнень і невдач України в реформуванні фінансового, економічного, судового та безпекового секторів. Учасники також обговорять такі питання, як децентралізація, зміни до Конституції та майбутні місцеві вибори.

     Коментуючи цілі ХІІ щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії, засновник YES Віктор Пінчук та екс-президент Республіки Польща і голова Наглядової ради YES Александр Кваснєвський заявили: "Ми хочемо показати вам нову Україну, яка прагне європейського майбутнього. Ми відверто покажемо її здобутки та проблеми, перспективи та загрози, наголошуючи лише на тому, що ніколи досі не було так важливо підтримати Україну, допомогти їй трансформуватись, а також переконати тих, хто прагне завадити успіху України, змінити їхні наміри".

Катерина Шаванова
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook