МАГАТЕ продовжило співпрацю з НУБіП

18 липня 2015 року

 Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) та Національний університет біоресурсів і природокористування України продовжили ще на рік дію науково-дослідницької угоди «Environmental Behavior and Biological Impact of Chernobyl Radioactive Particles». Вона проводиться в рамках IAEA Coordinated Research Project ‘Environmental Behaviour and Potential Biological Impact of Radioactive Particles’. 

 
Разом з вченими університету в проекті, що повністю фінансується МАГАТЕ, беруть участь провідні вчені з Норвегії, Австралії, Австрії, США, Англії, Німеччини, Португалії, Іспанії, Швеції, Казахстану, Білорусі та Росії.
 
 
Програма роботи українських вчених, які займаються нею ось вже два роки, включає три вагомих позиції. Перша - продовження відбору проб ґрунту і рослин для оцінки довгострокової динаміки забруднення рослин на паливних слідах радіоактивних випадів. 
 
 
Друге - продовження експерименту з моделювання розчинення паливних частинок в осушених донних відкладеннях водойми-охолоджувача ЧАЕС.
 
І третє - моніторинг розчинення паливних частинок на осушених ділянках водойми-охолоджувача  ЧАЕС після початку зниження рівня води з осені 2014 року.
 
Валерій Кашпаров,
директор Українського науково-дослідного інституту сільськогосподарської радіології 
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook