На воркшопах для викладачів представлені хмарні сервіси Microsoft та система перевірки на плагіат Unplug

30 червня 2015 року

     26 червня 2015 року на факультеті інформаційних технологій у рамках ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Глобальні і регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні» відбулися воркшопи, присвячені актуальним питанням використання в університеті хмарних сервісів Microsoft та програмних продуктів перевірки електронних документів на плагіат від компанії Unplag.
     Воркшоп «Office 365: використання в університетах» проводила сертифікований тренер Microsoft Світлана Литвинова. Відкриваючи захід, декан факультету інформаційних технологій зазначила, що університет уклав ліцензійну угоду з Microsoft – “Enrollment for education solutions”, яка відкриває широкі можливості з використання програмних продуктів та сервісів Microsoft. Учасники воркшопу познайомилися з можливостями, які надає «Microsoft Office 365» для навчальних закладів: працювати з електронною поштою, створювати веб-сайти, редагувати та зберігати документи в хмарному сервісі з можливістю отримання швидкого доступу до них через Інтернет за допомогою веб-браузеру, мобільного пристрою, обмінюватися миттєвими повідомленнями та проводити веб-конференції. Зокрема, використання платформи для проведення вебінарів надзвичайно зацікавила завідувача кафедри інформаційних систем Швиденка М.З. в контексті її використання у системі електронного дорадництва. У перевагах використання хмарних технологій учасники майстер класу мали можливість переконатись на практиці – за допомогою Олени Кузьмінської, доцента кафедри інформаційних і дистанційних технологій, було побудовано тестову модель хмари та надано доступ користувачам до її сервісів для виконання практичних та організації спільної роботи.

     Інший захід, що привернув увагу представників навчального відділу, науково-дослідної частини університету, відповідальних за перевірку магістерських робіт на плагіат, відбувся двома годинами пізніше і був присвячений важливій проблемі сьогодення запобігання плагіату у наукових, навчальних, навчально-методичних та інших працях. 

     Воркшоп проводили представники компанії Unplag. Григорій Шелест, менеджер компанії, познайомив з основними можливостями програми, яка дозволяє знаходити співпадіння фрагментів тексту у документах з Інтернет-джерелами, а також всередині власної бази документів. Учасники переконалися у зручності використання програми та виведення результатів перевірки. В ході тренінгу жваві дискусії торкалися особливостей перевірки на плагіат різних типів робіт.

      Після завершення тренінгу з представниками компанії було обговорено можливість тестового використання програми в університеті. 
 

Олена Григорівна Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook