Науковці кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка представили науковій частині проблемні науково-дослідні лабораторії та результати досліджень

24 червня 2015 року

     18 червня в межах загальноуніверситетського аудиту проблемних науково-дослідних лабораторій кафедру автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І. І. Мартиненка відвідали начальник науково-дослідної частини д. с.г. н., професор Отченашко В. В. та головний метролог НУБіП України Позняков І. О.
     Комісія відвідали Проблемну науково-дослідну лабораторію «Інтелектуальні управляючі системи в АПК» та ознайомилась з науковими розробками кафедри, про що доповів завідувач кафедри професор Лисенко В. П.

     У лабораторії тривалий час проводяться дослідження в рамках НДР № 110/505-пр, що мають на меті розробку інтелектуальних систем керування, для потреб аграрних підприємств промислового типу. Їх особливість полягає у врахуванні властивостей біологічної складової та природніх збурень на біотехнологічні об’єкти, забезпеченні реалізації економічного критерію ефективності-максимізації прибутку.
     Свої досягнення продемонстрували к.т.н. Болбот Ігор (напрям досліджень – робототехнічні системи), к.т.н. Комарчук Дмитро (напрям досліджень – температурна обробка насіння ріпака з використанням індукційного способу передачі енергії теплообмінній поверхні), к.т.н. Дудник А.О. (напрям досліджень – інтелектуальні системи керування в спорудах закритого ґрунту), Грищенко Володимир (напрям досліджень – системи автоматизації плодоовочесховищ), професор Шворов С.А. (напрям досліджень – автоматизовані системи біогазових установок) професор Коваль В.В. (напрям досліджень – Національна система точного часу).

     Актуальні результати досліджень представили аспіранти кафедри – Лендєл Тарас (інтелектуальні системи керування в спорудах закритого ґрунту, що спрямовані на підвищення економічних показників функціонування електротехнічних комплексів) та Чернов Ігор (робототехнічні комплекси в спорудах закритого ґрунту для моніторингу параметрів атмосфери в теплиці та якості рослинної продукції), що проводяться в проблемній лабораторії.

     На завершення директор ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження Козирський В.В. та завідувач кафедри Лисенко В.П. зауважили про актуальність досліджень, суттєві досягнення, звернув увагу на унікальність розробок як для України, так і для зарубіжжя, довів спільну думку колективу кафедри про підтримку такого напряму наукової діяльності, вкрай важливого для дослідницького університету.

Дудник А.О.,
старший викладач кафедри автоматики та
робототехнічних систем ім. акад. І.І. Мартиненка


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook