Корпорація «Сварог Вест Груп» відкрита для спілкування зі студентами НУБіП

23 червня 2015 року

     23 червня в університет на зустріч зі студентами та викладачами завітали представники корпорації «Сварог Вест Груп» – менеджер з персоналу Світлана Кальчик та фахівець з пошуку і підбору персоналу Світлана Мороз. Гостей представила професор Наталія Демешкант. А щоб студенти мали уявлення про масштаби цієї компанії, вона зазначила: «Сварог Вест Груп» на сьогодні – одна з небагатьох успішних компаній у сфері агробізнесу. Тож, щоб студентська молодь знала, на кого орієнтуватися, і організували цю зустріч.

     Детальніше з корпорацією та її діяльністю познайомила Світлана Кальчик. «Сварог Вест Груп» займається виробництвом продукції як рослинництва, так і тваринництва. У рослинництві домінують зернові. Тваринництво ж представлене м’ясо-молочним скотарством. Наймолодший напрям – садівництво. Технічну базу складає високопродуктивна сучасна техніка американських і європейських виробників. Однак у 2013 році запущено проект з виробництва власної техніки.

    

     Кому у «Сварог Вест Груп» надають перевагу – молодим спеціалістам чи досвідченим фахівцям? І першим, і другим. Завдяки цьому склався такий собі тандем інноваційності та досвідченості, молодості та зрілості. Також Світлана Кальчик зазначила, що на сьогодні корпорація відчуває брак вузькокваліфікованих фахівців – гербологів, ентомологів, тим паче, що відкривається відповідна лабораторія з цього напряму. Соціальну відповідальність «Сварог Вест Груп» реалізує шляхом підтримки громадських ініціатив, соціальних і благодійних проектів тощо.
     Потім гостя звернулася до учасників зустрічі з конкретними пропозиціями. Перше: на базі корпорації створені умови для стажування. Як це не дивно, але критерії відбору не жорсткі. Для цього бажаючим слід заповнити анкету на сайті компанії або надіслати її на електронну скриньку. Наступний етап – співбесіда з керівником напряму і відбір кращих. А потім власне стажування, максимальний термін якого становить півроку. До речі, воно оплачуване! Весь цей час стажер працює з наставником – провідним фахівцем, який вводить його в курс справи. Заступник декана факультету ветеринарної медицини Василь Данілов поцікавився, як поєднувати стажування з навчанням. Для цього є декілька варіантів – індивідуальний графік, заочна форма навчання або ж після його завершення.

     Друге – участь у конкурсі «Твій агростартап». Його проведення планується у серпні-вересні. Головний приз – 250 тисяч гривень. Так що боротися є за що! До речі, брати участь в конкурсі можуть і студенти, і викладачі.
     Зазвичай, корпорація визначає пріоритетні напрями, однак розглядає і проекти поза їх межами. Минулого року свої агростартапи конкурсанти представляли у сфері селекції сої, технологій вирощування продукції рослинництва, сучасних молочно-товарних комплексів та ін.

     Третє – можливість практичного навчання на базі корпорації. Це зацікавило завідувача кафедри аграрного консалтингу Тетяну Кальну-Дубінюк. Вона запропонувала гостям співпрацю у створенні відділу консалтингу та проходженні на його базі практики нашими студентами.
     Тож корпорація відкрита для спілкування, запевнили на завершення гості. За студентами – бажання навчатися, розвиватися і працювати.

Ольга Наконечна

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook