Вибіркові дисципліни 2023-2024 н.р.
Вибіркові дисципліни
(з анотаціями)
ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН
ДЛЯ ВИБІРКОВОЇ СКЛАДОВОЇ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ ПІДГОТОВКИ МАГІСТРІВ
(з анотаціями)
на 2023-2024 навчальний рік
ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження
1. Біотехнічні системи для діагностування і управління фізіологічним станом рослин і тварин.
2. Гіперавтоматизація – майбутнє автоматизації.
3. Енергонезалежність та енергоефективні технології для домогосподарств.
4. Інтелектуальна інженерія в точному землеробстві.
5. Інтернет речей енергоінформаційних систем.
6. Методи математичної статистики у наукових дослідженнях.
7. Основи енергоощадності і поновлювальні джерела енергії.
8. Технічна експлуатація електроустановок споживачів.
9. Штучний інтелект для оптимальних рішень.
ННІ лісового і садово-паркового господарства
10. Відновлення лісових ландшафтів.
11. Глобальні кліматичні зміни та низьковуглецевий розвиток.
14. Мисливське господарство та управління дикою природою.
ННІ неперервної освіти і туризму
Факультет аграрного менеджменту
17. Державні механізми антикризового управління.
21. Управління Start-up проєктами.
Агробіологічний факультет
23. Агроценологія. Польові культури.
24. Енергетичні сировинні ресурси.
25. Інноваційні технології адаптації до змін клімату.
26. Нішеві культури.
27. Овочі та фрукти для здорового харчування.
28. Система землеробства No-TILL.
30. Ягідництво та виноградарство.
31. Якість та безпечність продукції рослинництва.
Гуманітарно-педагогічний факультет
32. Англійська мова (бізнес курс).
34. Власна справа: створення і запуск власного інтернет-магазину.
35. Інформаційні операції в міжнародних відносинах
36. Конфліктологія.
37. Крос-культурна комунікація.
38. Культурно-релігійний чинник у міжнародних відносинах
42. Психологія прийняття рішення.
44. Психосоматика.
45. Public Communication in EU (Публічна комунікація в ЄС).
46. Сучасне мистецтво та дизайн.
47. Тренінг особистісного зростання.
49. Універсальні здібності фахівця (soft skills).
50. Філософія західноєвропейського постмодернізму та українські наративи.
52. Філософія родинно-побутової сфери.
Економічний факультет
54. Аналітика з використанням інструментів MS Office.
55. Бізнес планування підприємницької діяльності.
57. Внутрішній аудит в системі управління бізнесом.
58. Все про блокчейн, біткоіни та криптовалюти.
59. Діджитал облік в управлінні бізнесом.
60. Економічні програми розвитку.
62. Парабанківське фінансове посередництво.
63. Поведінкові (біхевіористичні) фінанси.
64. Ризики малого і великого бізнесу.
65. Соціальна відповідальність бізнесу.
66. Статистичне моделювання та прогнозування.
Факультет захисту рослин, біотехнологій та екології
68. Клітинні біотехнології та біоінженерія.
70. Отрути і їх небезпечність для людини.
71. Стратегія реагування при техногенних катастрофах.
Факультет землевпорядкування
72. Адміністрування і девелопмент нерухомості.
73. Геоінформаційний моніторинг земельних ресурсів.
76. Зміни клімату і природокористування.
77. Оцінка землі та нерухомого майна.
78. Супутникові та безпілотні технології збору інформації.
Факультет інформаційних технологій
80. Прогнозна аналітика з Power BI.
81. Системи штучного інтелекту.
82. Створення ефективних односторінкових сайтів (Landing page).
83. Я і мої гроші.
Факультет конструювання і дизайну
84. Будівництво власного житла.
86. Конструювання 3D принтера.
87. Конструювання та програмування мобільної платформи робота.
89. Проєктування та 3Д друк моделей.
90. Професійне самовдосконалення в інженерній діяльності.
91. Управління та логістика сервісних підприємств.
Механіко-технологічний факультет
92. Альтернативні палива і відновлювальні джерела енергії.
93. Гідроприводи новітньої сільськогосподарської техніки.
94. Інформаційні технології в логістичній діяльності.
95. Майстерність прийняття інженерних рішень.
96. Проектування інтелектуальних систем у тваринництві.
Факультет тваринництва та водних біоресурсів
97. Біотехнологічні та генетичні методи у програмах розведення тварин.
98. Декоративна аквакультура та аквадизайн.
99. Кінь у сучасному світі людей.
100. С2Н5ОН.
101. Технологія органічного виробництва продукції тваринництва.
Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК
102. Реклама здоровꞌя.
103. Спортивне і превентивне харчування.
104. Технології здорового харчування.
105. Управління якістю та безпечністю продовольчої сировини та харчових продуктів.
Юридичний факультет
106. Демократія від теорії до практики.
107. Європейське кліматичне право.
108. Європейське продовольче право.
110. Медіація у професійній діяльності.
111. Правовий захист особистого бренду.
112. Проблеми запобігання та протидії корупції.