Знання – сила: відбулася відкрита лекція в університеті

5 вересня 2024 року
Минула ніч. І ми дякуємо ЗСУ, за все, що вони роблять для усіх нас. Та прокинувшись, усі поспішають на заняття, адже сьогодні буде латинська! Тут панує не мертва тиша, а відбувається постійний діалог студентів і викладача. Це буде заняття, де лектор, доктор філологічних наук, професор кафедри філософії та міжнародної комунікації Василь Шинкарук відкриватиме завісу знань, і всі поринуть у ті стародавні часи, коли мовою міжнародного та міждержавного спілкування була латина.

 Відкрите заняття. Яблуку нема де впасти. Філологи-першокурсники, вигукуючи «Salvete!”, вмощуються за столами такої просторої і затишної авдиторії 3-го корпусу НУБіП України. Серед запрошених – декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька, завідувачка кафедри Валентина Культенко, доценти Ірина Вакулик та Світлана Гейко, асистентка кафедри Оксана Притика.

 Засвоївши матеріал із фонетики на попередніх лекціях, майбутні перекладачі звернутись до морфології, акцентуючи увагу на відомій вже лексиці та словотворенні, які є вкрай необхідними для переходу на систематичне читання та оволодіння мистецтвом герменевтики оригінальних латинсьмовних текстів, вивчення особливостей архаїчної, пізньої, народної та середньовічної мови і літератури, а також системи сучасного термінотворення.

 Заняття було прочитано на високому науково-методичному рівні відповідно до умов освітню-професійної програми.


Емоції переповнювали присутніх. Студенти ділилися враженнями та заповнювали анкети. До наступноі зустрічі, пане професоре!


Ірина Вакулик,
доцентка кафедри філософії та міжнародної комунікації

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook