Ph.D. Урочиста зустріч ректора Вадима Ткачука з аспірантами першого року

7 вересня 2024 року
В умовах сьогодення наукові дослідження є джерелом нових технологій для захисту та відновлення України. Саме тому навчання в аспірантурі НУБіП відкриває можливості для налагодження контактів із міжнародними науковими установами, допомагає не лише зберегти академічний розвиток, а й отримати підтримку від світової спільноти.

Саме 04 вересня розпочався освітній процес підготовки аспірантів першого року навчання, з чим і привітав всіх здобувачів вельмишановний ректор НУБіП України, професор Вадим Анатолійович Ткачук.

Під час своєї промови, очільник Університету першочергово відзначив постійну університетську підтримку Сил оборони. Наразі весь колектив університету активно підтримує кожного захисника як морально, так і матеріально долучаючись до волонтерських проєктів.

Також, враховуючи, що більше 60% вступників до аспірантури поточного року попередньо навчались в інших ЗВО, ректор презентував унікальні можливості кампусу НУБіП, провів короткий екскурс по 126-річній історії Alma mater.

Вадим Анатолійович представив аспірантам визначних випускників, котрі наразі не лише обіймають високі посади, а й являються нобелівськими лауреатами. На сьогодні НУБіП займає 7 місце у Національному рейтингу «ТОП 200 Україна» 2024, а навчальний процес забезпечують 1310 викладачів (86% мають наукові ступені та вчені звання), у тому числі академіки та члени-кореспонденти НААН, НАПН України, заслужені діячі науки і техніки України, заслужені працівники різних галузей. Також Університет співпрацює із 129 установами з 41 країни світу та є членом Європейських Альянсів університетів наук про життя.

На завершення Вадим Анатолійович наголосив на спільних завданнях аспірантів і ректорату:

  1. Допомога Збройним Силам України. Свідома дисципліна, сумлінне виконання обов’язків.
  2. Створення умов для якісного оволодіння знаннями, уміннями, компетентностями в умовах війни.
  3. Сприяння в організації науково-дослідної роботи.
  4. Практична складова наукового пошуку, співпраця з бізнесом.
  5. Достойні побутові умови, якісне харчування.
  6. Культурне зростання, виховання патріотизму, поваги до України та університету.
  7. Успішний захист дисертації, допомога в працевлаштуванні.

Також до аспірантів звернулась проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Оксана Леонідівна Тонха. Саме вона наголосила аспірантам на важливості навчання впродовж наступного навчального року та відзначила затверджений розклад. Також Оксана Леонідівна зосередила увагу на можливостях кожного аспіранта участі у наукових проєктах Університету задля посилення спільного наукового результату. Вже 10 жовтня очікуємо проведення Всеукраїнського Форуму «SEB-2024» – співпраця науки, освіти і бізнесу для післявоєнного відродження країни. 

На завершення завідувач відділу аспірантури Віталій Леонідович Вакуленко зосередив увагу аспірантів на «Путівнику аспіранта» необхідності своєчасного затвердження наукових керівників та тем дисертацій, а також важливості оформлення Індивідуального наукового та Індивідуального навчального планів.

Аспірантура – це життєвий етап, який допомагає розвинути навички самостійної роботи та критичного мислення. В умовах війни вони особливо важливі, оскільки дозволяють адаптуватися до нових умов, знаходити інноваційні рішення та розвивати нові підходи до існуючих проблем. Віримо, що результати наукових досліджень здобувачів Ph.D. НУБіП стануть важливою складовою збереження та відновлення науково-освітнього потенціалу країни. 

Крокуємо до перемоги разом!

Віталій Вакуленко,
завідувач відділу аспірантури

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook