Магістри факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК приступили до нового 2024/2025 навчального року
Щоразу, вступаючи в новий навчальний рік, ми починаємо писати нову сторінку історії нашого факультету. Початок освітнього процесу – особливий день і для першокурсників, і для студентів старших курсів, і для викладачів. Тому наше першочергове завдання – виховати національно-свідоме, патріотичне і сильне покоління. Тоді ми зможемо бути упевнені: доля України – в надійних руках.
Саме тому, Національний університет біоресурсів і природокористування України, перший із закладів ЗВО країни, розпочав освітній процес з 19 серпня 2024 року у змішаному форматі.
Виключенням стали магістри 1 року навчання, які активно долучились до освітнього процесу з 02 вересня 2024 року.
На факультеті перший навчальний день семестру для магістрів розпочався з того, що перед початком занять декан факультету Лариса Баль-Прилипко провела зустріч із студентами, ознайомила із структурою факультету, представила основні його здобутки, провела інструктаж щодо їх поведінки під час освітнього процесу в умовах воєнного стану.
«Факультет – це команда однодумців, сім’я, яка щодня працює над тим, щоб студентам було комфортно навчатися: «Для нас студенти – це партнери з якими ми будуємо освітній процес», зазначила декан. На факультеті між студентами та викладачами панує приємна атмосфера, студенти своїми досягненнями мотивують викладачів бути кращими, а викладачі з радістю вкладають свої навики та досвід в студентів, так як більшість викладачів має практичний досвід роботи, відповідно, студенти отримують вагомі знання та навики, які в майбутньому застосовують в своїй діяльності. Лариса Вацлавівна наголосила, що факультет надзвичайно потужний, випускники навіть під час війни працевлаштовуються на провідних підприємствах та в організаціях України і світу, акцентувала увагу на перевагах навчання на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК Національного університету біоресурсів і природокористування України, на міжнародній діяльності та звичайно ж на виховній складовій».
А надалі розпочалися знайомства з кафедрами факультету – технології м'ясних, рибних та морепродуктів, яка є випускаючою для освітніх програм: «Технології зберігання, консервування та переробки м'яса»; «Технології зберігання та переробки водних біоресурсів»; стандартизації та сертифікації с.-г. продукції – випускаюча кафедра для ОП «Якість, стандартизація та сертифікація»; громадського здоров'я та нутриціології, яка здійснює підготовку фахівців за ОП «Нутріціологія».
Зі словами привітань та особливостями навчання до здобувачів звернулися їх наставники – завідувач кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів; завідувач кафедри стандартизації та сертифікації с.-г. продукції Галина Толок; заступник декана факультету Наталія Слободянюк.
Наталія Михайлівна навела статистику про «голод кадрів» у нашій промисловості, відмітивши, що на одного юриста в країні 30 кандидатур, а на 5 місць технологів – 1 людина. Вона привітала всіх, хто сьогодні став студентом факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, і сказала: «Головне – зробити перший крок. Хто почав, той зробив половину справи».
Отож, вітаємо Всіх, хто став частинкою дружньої родини факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Славетного НУБіП України в Голосієво.
Вітаємо всіх магістрів з початком нового 2024/2025 навчального року, бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення та успіхів у навчанні!
Крокуємо разом до Перемоги!
Слава ЗСУ! Слава нації!
Слава Україні! Героям слава!
Хвала Славетному НУБіП!
Наталія Слободянюк,
заступник декана факультету харчових
технологій та управління якістю продукції АПК