Ph.D. Очна робоча зустріч з аспірантами КНР

1 серпня 2024 року
У рамках взаємодії та комунікації з іноземними здобувачами, за спільної ініціативи відділу аспірантури та ННЦ міжнародної діяльності, 30 липня 2024 року в НУБіП України була проведена очна робоча зустріч з аспірантами гуманітарно-педагогічного та юридичного факультетів.
Слід відзначити, що аспіранти Лю Цін та Лу Юн вже почали здобувати очний досвід комунікації зі студентами та аспірантами нашого університету – проживають у 9-му гуртожитку студмістечка, а також займаються поглибленням рівня володіння українською мовою з викладачами університету.
 
Під час зустрічі здобувачі аспірантури поділились своїми планами, розповіли про майбутні зустрічі із своїми науковими керівниками та інтенсивну підготовку до чергової серпневої атестації.
 
Володимир Афанасенко закцентував увагу на необхідності здобувачів докласти максимальних зусиль для вивчення української мови, що є ключовим аспектом їх подальшого успішного навчання та наукової діяльності та, як результат, успішного захисту ними дисертаційного дослідження. Володимир Юрійович дав настанови аспірантам максимально продуктивно і з користю використати час, протягом якого вони перебувають в Україні: перебування у мовному середовищі носіїв мови – це запорука швидкого засвоєння мови. Також закликав молодих науковців і до активнішої взаємодії із викладачами української мови, які завжди готові допомогти в оволодінні мовою.
Завідувач відділу аспірантури Віталій Вакуленко змотивував аспірантів до більш сумлінного ставлення до навчального процесу та реалізації наукової складової. Він зазначив про неприпустимість порушення термінів написання наукових робіт, що визначені індивідуальними планами здобувачів. Також нагадав здобувачам про важливість своєчасного опублікування фахових статей. Позитивно відзначив бажання іноземних аспірантів очно долучатись до наукового життя університету. 
Позитивними враженнями про здобувачів поділились їх наукові керівники, які долучились до зустрічі в дистанційному форматі. Так, доктор педагогічних наук, професор Васюк Оксана Вікторівна охарактеризувала аспіранта Лю Цін, як сумлінного та наполегливого, відзначила його оперативність під час комунікації, а також наголосила на майбутніх наукових дослідженнях, котрі виконуватимуться на базі НУБіП України.
 
Професорка кафедри теорії та історії держави і права Качур Віра Олегівна нагадала аспіранту Лу Юн про майбутню очну зустріч на юридичному факультеті, а також важливості активізації опублікування фахових статей.
 
Впевнені, що приїзд до Києва аспірантів Лю Юн та Лю Цін буде не лише значним кроком на їх шляху здобуття ступеня доктора філософії, а й позитивним прикладом для інших іноземних аспірантів. 

Ректорат НУБіП України активно продовжує робити все можливе задля безпечного перебування та навчання всіх здобувачів університету.

                                    
 Тимофій Корнійчук,
 провідний фахівець відділу аспірантури 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook