Катерина Панасюк обирає «Психологію» в НУБіП

1 серпня 2024 року
  • Вітаю! Розкажіть, будь ласка, про себе?

— Вітаю! Я – Катерина Панасюк, мені 17 років. Все життя прожила у місті Черкаси та цьогоріч завершила навчання із золотою медаллю в Загальноосвітній школі I-III ступенів №34. Завжди була однією з найактивніших учениць: брала участь та перемагала в різних конкурсах та олімпіадах, обіймала посаду заступника президента учнівського самоврядування, а також, неодноразово, долучалась до організації святкових та благодійних заходів. Саме взаємодії та спілкування з різними людьми допомогли мені визначитись із моєю майбутньою сферою діяльності.

  • Якими якостями має володіти психолог?

— На мою думку, бути гарним психологом – це постійний розвиток та самовдосконалення. До кожної людини потрібно вміти знайти власний підхід і психолог повинен мати величезний обсяг знань та вмінь, аби це зробити. Окрім того, психолог – це той, хто слухає, але при цьому, аналізує абсолютно все, тож без терплячості та уважності не обійтись. Важливим є, також, вміння керувати власними емоціями, розташовувати до себе людей та викликати довіру.

  • Як я дізналася про кафедру психології в НУБіП?

Професією психолога я почала захоплюватись ще з 11-ти років, адже мене завжди цікавила природа людських почуттів, емоцій та думок. До того ж, професія психолога ніколи не втратить своєї актуальності. Нині, у всіх сферах життя відбувається машинізація і багато професій у майбутньому просто зникнуть. Проте, психологія – це, перш за все, про спілкування та розуміння між людьми, яке не в змозі надати жоден робот.
Національний університет біоресурсів і природокористування України відомий в Україні високим рівнем освіти та посідає місця в рейтингах найкращих університетів України. Я ознайомилась з навчальною програмою та колективом викладачів і була приємно вражена. Крім того, мені сподобалася наявність насиченого студентського життя та співпраця університету з навчальними закладами за кордоном.

  • Де плануєте працювати після навчання?

— Психологи потрібні майже всюди. Жоден освітній заклад, підприємство чи компанія не може існувати без спеціаліста цієї галузі. Незважаючи на величезний вибір, я б хотіла працювати в центрі психологічної допомоги, адже саме туди люди звертаються, якщо хочуть розібратися в собі та подолати певні проблеми.

  • Ваші побажання абітурієнтам, які ще не визначились з професією?

— Перш за все, вам потрібно визначити свої сильні та слабкі сторони, адже кожна професія має власну специфіку. Проте, якщо ви відчуваєте, що вас тягне саме до цієї спеціальності, то не обдумуючи обирайте її! І головне, не дозволяйте нікому впливати на ваш вибір, адже він ВАШ!

Розмову вела
доцентка кафедри психології
Оксана ОЛІЙНИК

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook