Вероніка Кондратюк мріє стати здобувачкою програми «Психологія»

29 липня 2024 року
Розпочався прийом документів на навчання. Перші цьогорічні вступники завітали до НУБіП України. Серед них – і майбутні психологи. Ми поспілкувалися з абітурієнткою, яка мріє стати здобувачкою програми «Психологія».

  • Вітаємо! Розкажіть, будь ласка, коротко про себе.

— Добрий день! Мене звати Вероніка Кондратюк. Мені 17 років, я з міста Вишневе Київської області, закінчила 11 класів Вишнівського ліцею «ІДЕАЛ». Люблю читати та дивитися переглядати ютуб-канали, присвячені психологічним темам, вивчаю англійську мову – одним словом, прагну саморозвитку. Займаюся спортом понад 10-ти років!

  • Чому обрали професію психолога?

— Я зацікавлена сферою психології із самого дитинства, мене завжди цікавило питання про особливості поведінки людини та її емоції. Саме тому вибір професії не був для мене складним. Я обрала саме цю професію тому, що мені хочеться навчитися допомагати людям. Також хочеться пізнати саму себе, бути корисною для громади. До того ж, воєнний стан у країні, а під час лиха багатьом людям треба консультація і це дуже важливо. Я впевнена у своїх силах і можливостях, і знаю, що буду дуже корисна! Психологія – це шлях до самовдосконалення і любові до самого себе та оточення!

  • Якими, на Вашу думку, якостями повинен володіти психолог?

— На мій погляд, психолог має бути передовсім компетентним у своїй професійній царині, а також мати особисті якості, які відповідають цій галузі. Звичайно, треба мати мотивацію та бажання, уміти знаходити індивідуальний підхід до кожного, а також бути емпатійним, комунікабельним та ерудованим.

  • Як Ви дізналися про підготовку психологів в НУБіП?

— Уперше я почула приблизно у восьмому класі від знайомої, яка вже закінчила НУБіП за спеціальністю «Психологія», як я вже казала, цей напрямок мені подобається дуже давно. Я переглядала сайт університету, кафедри. Потім їздила на день відкритих дверей, зрештою переконалася на сто відсотків, що це те, що мені потрібно.

  • Що Ви можете порекомендувати абітурієнтам?

— Треба мати мотивацію і саморозвиватися, знайомитись з різними галузями професійної діяльності та все ж знайти той самий омріяний фах, упевнитися у своїх можливостях й ухвалити остаточне рішення.


Розмову вела Людмила ОМЕЛЬЧЕНКО,
доцентка кафедри психології 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook