Підбито підсумки І Фестивалю екологічної свідомості GOLOSIEVO ECO FEST 2015

18 травня 2015 року

     В університеті пройшов довгоочікуваний Фестиваль екологічної свідомості «Golosievo Eco Fest 2015». Його було організовано в рамках проведення наймасштабнішої акції прибирання «Зробимо Україну чистою разом!», яку ініціювала Всеукраїнська громадська організація «Letsdoit. Ukraine!».


     Як це було. Біля першого навчального корпусу зібралися координатори локацій для обговорення плану дій, деталей заходу та отримали інвентар — рукавички, пакети для сміття і таблички з написом «МИ ПРИБРАЛИ ЦЕ МІСЦЕ, ЗБЕРЕЖИ ЙОГО ЧИСТОТУ».
     Координатори та волонтери зустрілись на своїх локаціях і розпочали роботу. Одним із головних завдань акції було донести до громадян: надзвичайно важливо розділяти та сортувати сміття, оскільки перекласти із однієї купки на іншу можна, та від цього менше його не стане. Причому це важливо не лише для екологічного, але й соціального добробуту нашої країни і кожного громадянина.
 

     Разом зі студентами на прибирання вийшли і викладачі та керівництво різних факультетів — заступники деканів Юлія Рибалко, Ігор Буцик та Михайло Ретьман, завідувач кафедри соціальної роботи і психології Віталій Шмаргун, доценти Людмила Омельченко і Вікторія Кручек, директор ботанічного саду Олена Колесніченко. Вони не цуралися ніякої роботи, працювали активно та завзято на рівні з іншими учасниками.

     Було приємно поспілкуватися з компетентними в питаннях екології людьми і почути їх професійну думку. Тож окреме спасибі за сприяння у проведенні акції працівникам факультету захисту рослин, біотехнології та екології. Зокрема, Михайлу Ретьману, за ініціативи якого відбувся показ фільму на екологічну тематику та Ігорю Буцику, який дав інтерв’ю нашій журналістці студентці 2-го курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка» Наталі Ярцевій.
     Ще одним заходом фестивалю став флеш-моб «Секунда життя заради єдиної мети», в ході якого наші волонтери та їх координатори могли точно дізнатися вагу сміття, яку можна зібрати за 1 секунду на своїй локації, залежно від кількості учасників. Статистичні показники з усіх локацій було передано до головного офісу «Letsdoit. Ukraine!». Усі дані по кожній локації додаються і таким чином отримуємо інформацію, яку кількість сміття було зібрано на 1 секунду по всій території України. Згодом, використовуючи ці дані, можна буде вирахувати, скільки потрібно залучити людей, аби прибрати всю країну на 1 день!

     У сквері «Ювілейний» пройшла урочиста висадка «Дерева Миру», а точніше трьох дерев. За сприяння директора ботанічного саду Олени Колісниченко тут відтепер ростуть рідкісні зеленокорі клени. Родом з Китаю, вони мають яскраво виражену кору зеленого кольору. Це екзотичне дерево, ідотепер в Україні воно було всього одне. А віднині їх вже чотири, і ростимуть вони саме на території НУБіП України.
     На посадку дерев прийшов проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він спілкувався з молоддю, допомагав із висадкою зелених насаджень та поділився своїми думками щодо проведеної акції.

     А на завершення, за сприяння завідувача кафедри культурології Ірини Майданюк, біля 1-го навчального корпусу для учасників фестивалю влаштували концерт.
     Загалом І Фестиваль екологічної свідомості «Golosievo Eco Fest 2015» пройшов «на ура», і навіть невеликий дощик вранці не налякав свідомих громадян. Студенти та працівники університету різних факультетів ближче познайомилися, хтось знайшов нових друзів, хтось дізнався для себе щось нове. І ми надіємося, що надалі учасники «Golosievo Eco Fest 2015», та й не лише вони будуть уважніші до сміття, яке самі ж створюють. Бо чисто не там, де прибирають, а там де не смітять!

     Особлива подяка ініціатору заходу — керівнику Центру соціально-психологічної служби гуманітарно-педагогічного факультету Артему Демиденку. Адже в НУБіП України подібні акції проходять не один рік поспіль, та цього разу вона набула надзвичайного масштабу. До неї долучилися близько 500 людей різного віку та вивезено близько 10 тонн сміття!
    З надією чекаємо наступного Фестивалю екологічної свідомості, адже нам ще потрібно багато працювати над чистотою свого краю.

Ірина Білоус
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook