Перший тиждень навчальної практики для студентів першокурсників факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК
Навчальна практика – це наступний етап після лабораторних та практичних занять, що забезпечує перехід від теоретичного навчання до практично-професійної діяльності студентів.
Метою навчальної практики є ознайомлення студентів з специфікою майбутнього фаху, отримання первинних професійних умінь із загальнопрофесійних та спеціальних навчальних дисциплін. Практика є першим кроком психологічної і професійної адаптації студента до виробництва. Навчальна практика дає можливість студентові вирішувати завдання, які покладені на виробничий персонал, нести відповідальність за роботу, що виконується, відчути себе учасником виробництва.
Навчальна практика проводиться згідно програми, перший тиждень включав проходження вступного інструктажу, відвідування української торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», відділ випічки, сироварню і пивоварню та ТОВ «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс».
11 та 12 червня 2023 року свою подорож студенти першокурсники розпочали із української торговельної мережі продовольчих супермаркетів «Сільпо», а саме відділу випічки, сироварні та пивоварні.
Студенти-практиканти приїхавши ТРЦ «Respublika Park» відвідали найбільший в мережі дизайнерський супермаркет Сільпо, цей магазин представлений в стилі Диких Амазонських джунглів і святкового Ріо-де-Жанейро.
Студенти харчовики опиняються в світі ароматної випічки, де і буде проходити навчання від найкращих працівників цього відділу «Крафтяр». Саме тут нас навчали замішувати, формувати та випікати духмяну випічку й хліб. Студенти спробували в процесі зробити власноруч хліб, булочки, багети, слойки, пиріжки з різними начинками і звичайно ж в дегустаційній аудиторії спробувати власні шедеври.
Також практиканти відвідали в «Сільпо» їх власну сироварню, де на італійському обладнанні компетентні працівники виготовляють авторський сир, а ми можемо відкрито спостерігати за цим цікавим та захопливим процесом та звичайно ж провели дегустацію найактуальніших сирів.
Першокурсники мали унікальну можливість відвідати також в «Сільпо» броварню Beermaster Brewery. В даний час Beermaster Brewery варить п’ять сортів пива: індійський світлий ель “TOP HOPS”, баварське пшеничне пиво “POLONEZ”, сесійний пілз “Enjoy 10″, темний молочний стаут ”BOG SPIRIT” та нову пивну класику HAZY DI. У броварні варитимуть пиво найрізноманітніших сортів – від класичних до експериментальних із додаванням спецій, соків, фруктів та овочів, цього разу вдалося спробувати новинку, а саме томатне пиво і ми рекомендуємо його всім любителям м’ясних страв.
Відвідавши і прослухавши керуючого броварні Beermaster Brewery було одразу зрозуміло, що максимальну увагу приділено технологіям варіння, найякіснішій сировині — хмелю, вітчизняному та іноземному солоду, а також зібрано команду натхненних пивоварів, які постійно експериментують із новими смаками.
13 та 14 червня 2023 року студенти відвідали ТОВ «Українсько-словенське спільне підприємство «Київський обласний хлібопекарський комплекс».
Пахне хліб, як тепло пахне хліб!
Любов’ю трударів і радістю земною.
І сонцем, що всміхалося весною,
І щастям наших неповторних діб.
Духмяно пахне хліб.
Торговельна марка «Кулиничі» — це історія про смачну випічку, улюблені десерти, стріт-снеки та ситні ланчі. Компанія — один із найбільших постачальників хлібобулочних та кондитерських виробів, заморожених напівфабрикатів із дріжджового листкового тіста у східному і центральному регіонах України.
Ми не уявляємо нашого столу без запашного хліба. В нього вкладено багато клопіткої праці людей різних професій. Хлібина проходить довгий шлях з лану до наших домівок.
Першим біля хлібокомбінату студентів зустрів ні з чим незрівнянний аромат свіжої випічки та привітний екскурсовод пані Аліна. З гарним настроєм та сильним бажанням посмакувати запашні вироби ми поспішили в цех хлібзаводу. Для практикантів провели захопливу екскурсію по заводу, де вони побачили увесь процес виробництва хлібобулочних виробів: від замішування тіста до упаковування хліба. А ще нас пригостили свіжовипеченим теплим і смачним хлібом. Після цього першокурсники потрапили в чудову кімнату, де побували в ролі пекарів. Вони власноруч, з великим захопленням, виготовляли смачні рогалики із джемом, випікали їх, а потім з чаєм ними ж і смакували. Потім їм показали цікавий фільм про виробництво хліба. Додому поверталися з позитивними емоціями та неймовірними враженнями від екскурсії.
Дякуємо за можливість очного проходити навчальну практику адміністрації, керівництву факультету, дякуємо всім хто приймає і прийме нас у себе на виробництвах, безмежно дякуємо Збройним Силам України за їхній потужний захист задля перспективного майбутнього нових поколінь!
Тетяна Науменко, PhD
заступниця декана з виховної роботи