Студенти-міжнародники здобули нові знання, вміння та навички під час навчальної практика з інформаційно-комунікаційних технологій та аналітичної діяльності

12 липня 2024 року
Практична підготовка здобувачів вищої освіти є невід’ємною складовою частиною процесу підготовки конкурентоспроможних фахівців у галузі міжнародних відносин, суспільних комунікацій та регіональних студій. Відповідно до навчального плану та графіку освітнього процесу, на 2 курсі студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» проходять навчальну практику з інформаційно-комунікативних технологій.
 
Відповідно до мети та унікальності освітньої програми, базами практики були: навчально-наукова лабораторія «Україна в сучасній системі міжнародних відносин», соціологічна навчально-науково-виробнича лабораторія НУБіП України та науково-дослідна лабораторія «Історія аграрної освіти і науки».
 
 
Керівником практики від кафедри була к.іст.н., доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Наталія Шевченко, яка перед початком практики, на організаційній зустрічі, пояснила студентам мету практики та визначила основні завдання.
З вітальним словом та побажаннями успішного проходження навчальної практики та отримання практичних навичок студентів привітала завідувач кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Вікторія Хвіст.
     
Із правилами безпеки та особливостями проходження практичної підготовки в часи війни, а також з інструктажем з охорони праці ознайомила доцент кафедри охорони праці і біотехнічних систем у тваринництві Зубок Тетяна Олександрівна.
 
За період навчальної практики студенти спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» ознайомилися з функціоналом Microsoft Office та навчилися ефективно його використовувати під час аналітичної роботи, за тематиками здійснювали пошук та аналіз інформації, ознайомилися з діяльністю аналітичних та соціологічних центрів, вчилися застосовувати методи інформаційно-аналітичної діяльності на практиці.
 
 
Важливим етапом проходження навчальної практики була участь студентів у практичних майстер-класах «Особливості роботи в Canva» та «Ораторське мистецтво у діяльності фахівця сфери міжнародних відносин» від асистентки кафедри філософії та міжнародної комунікації НУБіП України Вікторії Шеховцової-Бурянової.
 
     
Під час практики студенти-міжнародники зустрілися з експертами провідних аналітичних центрів України. Зокрема, з Тарасом Проданюком, керівником незалежного аналітичного центру «ADASTRA», який займається вивченням міжнародної політики, розробляє дослідження на основі даних для інновацій у політиці, допомагає людям, суспільствам та урядам розуміти складнощі соціального світу, формувати політики та розробляти дослідницькі проєкти, які спрямовані на сприяння глобальному процвітанню. Під час зустрічі студенти мали змогу поставити запитання та отримали запрошення на проходження стажування в аналітичному центрі.
У рамках угоди про партнерство відбулась також зустріч експертом аналітичного центру «Фонд громадської дипломатії» Олексієм Фещенко. Ключовою темою обговорення стала роль аналітики в міжнародних відносинах та, як правильно здійснювати аналітику, готувати інформаційно-аналітичні документи і застосовувати інформаційно-комунікаційні технології. Під час зустрічі студентів зацікавила тематика досліджень даного центру та визначення основних вимог до фахового експерта в сфері міжнародних відносин.
     
Одним із практичних завдань для студентів було проаналізувати дані про особливості, вимоги, специфіку навчання на спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» в Україні та зробити порівняння, а також, на основі отриманих даних, підготувати креативний буклет та промо-відео своєї спеціальності, з урахуванням особливостей навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України. Студенти досить ґрунтовно, фахово та з цікавістю підійшли до виконання даного завдання.
 
 
Також, протягом даного періоду студенти 2 кусу готували матеріали по особливостям дипломатичного протоколу та етикету країн світу і представляли їх аудиторії, вчилися писати власне резюме (CV) та аналізували промови відомих політиків.

27 червня практиканти разом із керівником практики Наталією Шевченко взяли активну участь у круглому столі «10 років агресії: економічні наслідки для московії», організаторами якого була Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв. Серед спікерів були відомі політики, дипломати, посли, економісти, громадські діячі, зокрема, Володимир ОгризкоІгор БураковськийМихайло ГончарОлег УстенкоМихайло СамусьІгор Ліпсиц та інші, які розглянули такі питання: інфляція та шляхи ї подолання, державна допомога, питання економіки росії та перспективи розв’язання російсько-української війни, роль дипломатії та інші.
     
На завершальному етапі студенти пройшли онлайн-курс «Візуалізація даних» та отримали сертифікати. За період проходження навчальної практики з «Інформаційно-комунікаційних технологій» студенти здобули теоретичні знання та сформували практичні вміння в галузі організації та функціонування інформаційних технологій та систем, що сприятиме ефективному використанню в майбутній професійній діяльності фахівця сфери міжнародних відносин, а також оволоділи навичками аналітичної діяльності в міжнародній сфері і суспільних комунікаціях.
Вітаємо всіх студентів 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні» з успішним проходженням практики та бажаємо активно використовувати отримані знання і навички на практиці.
 
 
Наталія Шевченко,
керівник практики, 
доцент
кафедри міжнародних відносин і суспільних наук
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook