Ректорат: вступна кампанія, енергонезалежність університету та цифрова трансформація

1 липня 2024 року

01 липня 2024 року під головуванням Вадима Ткачука відбулося засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор університету зазначив, що ситуація, яка складається з енергозабезпеченням, вимагає додаткових консультацій щодо організації освітнього процесу. Проведення лекцій, а особливо практичних, лабораторних занять потребують наявності електроенергії, навіть в світлу пору доби – потрібно заживлювати мультимедію, прилади тощо. Крім того, дистанційна форма проведення занять також передбачає наявність електрики і в студентів. У зв’язку з цим доцільно передбачити можливість роботи викладачів зі студентами в асинхронному режимі – надсилати навчально-методичні матеріали електронною поштою, месенджерами, якими можна користуватися в період наявності електроенергії.

 

Окрім того, викликає занепокоєння спекотна погода, яка встановилася останнім часом в столиці. У зв’язку з цим дано доручення проректору з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерію Іщенку, директору Студмістечка Сергію Стецюку провести роз’яснювальну роботу серед працівників та студентів, додатково перевірити засоби пожежогасіння тощо. Зверталася увага на забезпеченні доступу до укриттів під час повітряної тривоги. 

Минулого тижня відбулися зустрічі керівництва університету з представниками Французького інституту в Україні, Міжнародної продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, під час яких обговорювалися можливості співпраці. Для предметної розмови з партнерами ми мусимо мати готові проєкти для можливого грантового фінансування. Такий портфель пропозицій доручено підготувати проректору Валерію Іщенку та начальнику планово-фінансового відділу Тетяні Костюк.

Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша доповів про роботу комісії в Немішаєвському фаховому коледжі. За графіком відбулися випуски бакалаврів, участь в яких взяли представники ректорату. Сьогодні відбудеться засідання історичної групи, яка розгляне звернення факультету ветеринарної медицини щодо вшанування пам’яті школи морфологів. 

Учений секретар Оксана Барановська закцентувала на формуванні плану роботи вченої ради на наступний навчальний рік.

Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко повідомив про відбір перспективних наукових проєктів, які візьмуть участь в конкурсі на державне фінансування.

Директор Студентського містечка Сергій Стецюк, який сьогодні відзначає черговий день народження, доповів про ремонти кімнат для поселення студентів нового набору. Протягом тижня буде сформований графік відвідування гуртожитків проректорами з метою моніторингу стану готовності кампусу до нового навчального року. Продовжується закупівля необхідного інвентарю та обладнання для гуртожитків.
 
 
Відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка закцентував на старті реєстрації електронних кабінетів вступників та на вступні іспити для пільгових категорій. 
 
Начальник навчального відділу Ярослав Рудик доповів про контроль за підготовкою кафедр до нового навчального року. Завершене традиційне анкетування випускників. 
 

Голова профспілкової організації співробітників Ростислав Тарасенко проінформував про відпочинок дітей працівників університету. СОТ «Академічний» готовий до прийому бажаючих оздоровитися на короткий період уїк-енду. 
 
 
Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко зупинився на відпускній кампанії. 
 
Начальник відділу організаційної діяльності навчально-дослідних господарств, Боярської лісової дослідної станції та навчально-виробничої практики Микола Грунтковський проінформував про заготівлю сіна, обробку соняшника засобами захисту.
 
 
Начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності відокремлених структурних підрозділів, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко доповів про випуски студентів у відокремлених підрозділах. Відсьогодні в коледжах стартувала вступна кампанія. 
 

Начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк наголосила на 100% виплаті відпускних, матеріальної допомоги на оздоровлення та академічної стипендії студентам. 
 
 
Проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної діяльності Олександр Лабенко доповів про проведені минулого тижня заходи. Зокрема, відбулася конференція, організована Університетом м. Вагенінген, Нідерланди, на якій були представлені цікаві дослідження європейських університетів, зокрема НУБіП, щодо біорізноманіття на території їхніх кампусів.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко зупинився на закупівлях генераторів та джерел безперебійного живлення, з метою забезпечення електроенергією необхідної інфраструктури для організації освітнього процесу. Також тривають ремонтні роботи в навчальних корпусах та гуртожитках. 

Проректор з науково-педагогічної роботи та цифрової трансформації Олена Глазунова доповіла про організаційні зустрічі з підрозділами, які входять до її сфери відповідальності. Розпочалася робота зі створення автоматизованої системи управління університетом, заплановані консультації з колегами з інших закладів вищої освіти. У фокусі завершення навчального року, ліквідація академічної заборгованості, підготовка до акредитації освітніх програм. 

Президент університету Станіслав Ніколаєнко повідомив про проведену роботу щодо дооформлення земель Боярської лісової дослідної станції, необхідність вивчення досвіду кращих університетів України та впровадження ефективних рішень в НУБіП, заплановану участь в семінарі, організованому Конференцією ректорів закладів вищої освіти Польщі. 

Підбиваючи підсумки, ректор Вадим Ткачук дав ряд доручень. Олені Глазуновій – сформувати групи фахівців для обміну досвідом, забезпечити  діяльність приймальної комісії, контролювати ліквідацію академічної заборгованості, внести пропозиції із актуалізації показників ефективності діяльності для деканів факультетів, директорів ННІ, завідувачів кафедрами. Валерію Іщенку – продовжити ремонти кімнат для поселення студентів нового набору, внести пропозиції щодо організації системи енергозабезпечення університету в умовах тривалої відсутності електропостачання тривалий період, сформувати та актуалізувати наявні інфраструктурні проекти. Сергію Кваші – супроводжувати процес оновлення військово-облікових даних військовозобов’язаними співробітниками. 
 
Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету. 
 
Денис Рудень
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook