Практику з механізації технологічних процесів у захисті рослин студенти пройшли в сучасній спеціалізованій лабораторії компанії «АМАZONE»

28 червня 2024 року
Невід’ємною частиною підготовки майбутніх спеціалістів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» з дисципліни «Механізація технологічних процесів в захисті рослин» є проведення навчальної практики.

Базовим місцем проведення навчальної практики визначено навчально-наукові лабораторії кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка. Для проведення навчальної практики навчальні лабораторії забезпечені сучасним обладнанням світового рівня, які є результатом постійної тісної співпраці з провідними вітчизняними й світовими компаніями. Така співпраця в рамках навчального процесу та ради роботодавців факультету дозволяє обладнувати лабораторії кафедри і факультету новими сучасними машинами та агрегатами, модельними діючими установками для повноцінного проведення практичної підготовки.

У студентів спеціальності 202 «Захист і карантин рослин» навчальна практика пройшла в спеціалізованій лабораторії компанії «АМАZONE». На модельному діючому макеті обприскування під керівництвом доктора сільськогосподарських наук, професора кафедри Віктора Васильовича Теслюка студенти з великою зацікавленістю навчаються практично підбирати різні типи розпилювачів та встановлювати параметри тиску обладнання. Візуально вивчають якість розпилювання рідини, швидкість відсікання рідини залежно від регулювання відсічного клапана розпилювачів тиску, а також інші показники роботи обприскувача залежно від заданих параметрів. 

 

Компанія ДП «Амазоне-Україна» є дочірнім підприємством одного зі світових лідерів сільськогосподарського машинобудування – компанії AMAZONEN-WERKE H. Dreyer GmbH & Co. KG – та генеральним імпортером сільськогосподарської і комунальної техніки з більш як 20-річним досвідом роботи на ринку України. Компанія розробляє і виготовляє сучасні інноваційні ґрунтообробні і посівні машини, техніку для внесення добрив та догляду за посівами (навісні, причіпні та самохідні обприскувачі, міжрядні культиватори), ISOBUS-термінали, сенсори азоту, програмне забезпечення та інші інтелектуальні системи.

 

Оксана Сикало, 
доцент кафедри ентомології, інтегрованого захисту
та карантину рослин

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook