Факультет інформаційних технологій розширює співпрацю з університетами Великої Британії

27 червня 2024 року
З 01 по 11 червня 2024 року в.о. завідувача кафедри економічної кібернетики Володимир Харченко здійснив робочу поїздку до Великої Британії. Візит відбувся на запрошення «Інституту наук про дані та штучний інтелект» Манчестерського університету та за підтримки декана факультету інформаційних технологій і ректора нашого університету. Основною метою візиту було обговорення можливих напрямів спільної проєктної діяльності та налагодження міжнародної співпраці.

Особливою подією під час візиту до Манчестера стало святкування 200-річчя Манчестерського університету, в рамках якого відбулася міжнародна конференція, присвячена новітнім досягненням у галузі наук про дані та штучний інтелект. Участь у такому заході дозволила налагодити контакти з провідними вченими з різних країн та обмінятися досвідом у галузі досліджень.

У Манчестерському університеті Володимир Харченко провів важливі зустрічі, серед яких найголовнішою була зустріч з директором «Інституту наук про дані та штучний інтелект», професором Магнусоном. Під час цієї зустрічі обговорювалися можливості подальшої співпраці в рамках наукових проєктів та освітньої діяльності. Обидві сторони висловили зацікавленість у спільних дослідженнях у сфері штучного інтелекту та аналізу даних.

Наступною зупинкою в рамках робочої поїздки Володимира Харченка став університет Стресклайд у місті Глазго. Цей університет займає одне з провідних місць у рейтингу закладів вищої освіти Великої Британії та відомий своїми високими стандартами освіти та досліджень.

Під час візиту до університету Стресклайд Володимир Харченко зустрівся з деканом факультету науки, професором Дунканом Грехемом та завідувачем кафедри, професором Мартіном Халві. Під час обговорень були розглянуті питання можливого співробітництва у науково-дослідницьких проєктах, зокрема у сфері економічної кібернетики. Обидві сторони висловили зацікавленість у спільних дослідженнях та обміні науковими знаннями.

Особливої уваги під час зустрічей приділялося питанням розвитку програм обміну студентами та викладачами. Володимир Харченко наголосив на важливості міжнародного досвіду для студентів та можливостях, які відкриває співпраця з провідними університетами світу. Професори Дункан Грехем та Мартін Халві також підтримали цю ідею і висловили готовність розробити спільні програми.

Робоча поїздка Володимира Харченка до Великої Британії стала важливим кроком у розвитку міжнародних зв’язків факультету інформаційних технологій. Обговорені під час візиту можливості співпраці з Манчестерським університетом та університетом Стресклайд відкривають нові перспективи для спільних наукових досліджень та освітньої діяльності.

Важливо зазначити, що такі візити сприяють не лише науковому та освітньому розвитку, але й підвищенню міжнародного авторитету нашого університету. Налагоджені контакти з провідними науковими установами світу дозволяють нашим студентам та викладачам отримувати доступ до новітніх знань та технологій, а також брати участь у спільних дослідженнях, що є надзвичайно важливим для сучасної науки та освіти.

 

Олена Глазунова,
декан факультету інформаційних технологій

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook