Делегація факультету аграрного менеджменту взяла участь в науковому семінарі ІАМО

27 червня 2024 року
24 червня 2024 року на базі Ляйбніц Інституту аграрного розвитку в країнах з перехідною економікою (IAMO, Німеччина) розпочав свою роботу семінар «Функціональний ринок праці в сільському господарстві України для стійкого та сталого розвитку сектору» за участю науковців та практиків з країн ЄС та України.

Активну участь у роботі семінару взяли декан факультету аграрного менеджменту, доцент Анатолій ОСТАПЧУК, завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД, доцент Олена КОВТУН, доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Альона ТЮРІНА та доцент кафедри менеджменту імені проф. Й. Завадського Альона ЗОРГАЧ.

Протягом першого дня вчені та практики з 18 наукових та освітніх установ презентували свої дослідження та обговорили питання розвитку ринку праці в сільському господарстві України, Німеччини, Польщі, Чехії, генерували ідеї для подальших досліджень та пошуку шляхів вирішення сучасних викликів агросектору.

Особливий інтерес викликали доповіді українських науковців та практиків.

Олег ХОМЕНКО (УКАБ, Україна) зупинився на практичних аспектах розвитку сільського господарства України та розповів про сучасний стан та прогнози розвитку агровиробництва, торгівлі та ринку праці.

Марія ЯРОШКО (APD, Україна) у своїй доповіді на тему «Сучасні виклики та фактори, що впливають на ринок праці в сільському господарстві України: регіональні аспекти» поділилася досвідом співпраці з ОТГ в різних регіонах, який можна в подальшому поширити на всю територію України.

Олена КОВТУН (НУБіП України) зосередила увагу учасників на важливій темі «Роль освіти у забезпеченні стійкого та сталого сільського господарства в Україні».

До обговорень також активно долучались Олександр ПЕРЕХОЖУК (ІАМО, Німеччина) та Олександр ЖЕМОЙДА (НУБіП України).

Зібравши всі ідеї та інсайти, Тарас ГАГАЛЮК та Інна ЛЕВКОВИЧ (ІАМО, Німеччина) підвели підсумки дня та окреслили можливості подальшої співпраці.

Нетворкінг та обмін досвідом продовжився і наступного дня, під час екскурсії на провідні аграрні підприємства регіону.

Дякуємо організаторам за можливості розвитку наукової співпраці

у цей не простий для України час!

Патрік ЗІЄР, керуючий директор AGP (Німеччина)

Альона ТЮРІНА,
доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook