Інформаційна та кібербезпека, результати екзаменаційної сесії та ЄДКІ – у полі зору ректорату

25 червня 2024 року

25 червня 2024 року під головуванням ректора Вадима Ткачука відбулося розширене засідання ректорату. На його початку хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих від російської агресії. 

 

Про результати екзаменаційної сесії за другий семестр 2023-2024 навчального року доповів начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Проаналізовано успішність студентів у розрізі факультетів та навчально-наукових інститутів, порівняно з підсумками проміжної атестації. Середній бал бакалаврів, магістрів до минулого року дещо коливається, залежно від спеціальності. За результатами сесії на відрахування вже подано майже 250 осіб. В найкоротші терміни маємо завершити процес ліквідації академічної заборгованості.  

Про результати складання єдиного державного кваліфікаційного іспиту за спеціальностями 211 «Ветеринарна медицина», 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», 125 «Кібербезпека», 275 «Транспортні технології» проінформували керівники відповідних підрозділів. Так, заступник декана факультету ветеринарної медицини Юрій Жук зазначив, що зі 126 студентів за двома спеціальностями успішно склали 124. Серед факультетів ветеринарної медицини близько 11% іспит не склали. Декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова закцентувала на тому, що офіційно тестування цього року проходило вперше, при цьому 96,2% студентів його успішно склали. Декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко повідомив про те, що 98% студентів, які складали ЄДКІ, впоралися із завданнями та отримали позитивний результат. 

Про інформаційну безпеку та кібербезпеку в університеті доповіла декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова. Робоча група, яка була створена кілька місяців тому, напрацювала засадничий документ – «Політика інформаційної та кібербезпеки НУБіП України», який містить відповідні рамкові положення. Фахівці провели ІТ аудит наявних ресурсів - як технічної складової, так і програмного забезпечення. На його основі сформовані пропозиції з модернізації, поліпшення захисту інформації, складено перелік заходів та визначено відповідальність у використанні об’єктів захисту, передбачено подальше навчання співробітників тощо. Як зазначив ректор Вадим Ткачук, ці напрацювання стануть основою запровадження «цифрового університету» в НУБіП України.

Зміни до правил прийому на навчання до університету у 2024 році представив відповідальний секретар приймальної комісії Олексій Соломка. Вони стосуються особливостей вступу до магістратури на здобуття другої вищої освіти: дозволений вступ як за результатами ЄВІ та ЄФВВ, так і складання внутрішніх іспитів закладу вищої освіти з іноземної мови та фаху. Щодо вступу до аспірантури, то запропоновано змінити терміни прийому заяв – з 22 липня по 22 серпня, іспити проходитимуть з 24 по 29 серпня, зарахування –до 31 серпня. Озвучені Міністерством освіти і науки України 24 червня зміни будуть враховані після офіційної публікації відповідного документа. 

 Ректорат розглянув зміни до Порядку розгляду атестаційних матеріалів здобувачів вчених звань процесора, доцента і старшого дослідника в НУБіП України, які озвучила вчений секретар Оксана Барановська. Вони передбачають процедуру відмову від вченого звання. Остаточно їх буде затверджено вченою радою університету завтра. 

Начальник планово-фінансового відділу Тетяна Костюк проінформувала про надходження звернень щодо передачі майна університету в оренду.

 

Проректор з науково-педагогічної роботи Оксана Тонха представила узгоджений проект графіку освітнього процесу на наступний навчальний рік. Він стартує 19 серпня: для студентів 1-2 курсів та магістрів другого року навчання в очній формі, а 3-4 – в дистанційній. Магістри першого року навчання розпочнуть освітній процес 2 вересня. Зимова екзаменаційна сесія проходитиме з 18 по 30 листопада, протягом семестру навчальні заняття відбуватимуться і по суботах (дві робочі, одна вихідна).

  

Начальник відділу кадрів Сергій Грищенко закцентував на дотриманні діючих норм Положення про преміювання співробітників до ювілейних дат.

Завідувач кафедри військової підготовки Валерій Шевчук проінформував про можливості отримання вищої військової освіти для тих співробітників, хто має звання рядового. 

Ректор Вадим Ткачук представив склади двох робочих груп. До першої з них – Робочої групи з інформатизації, автоматизації управлінських та організаційних рішень - увійшли фахівці з інформаційних технологій, представники служб і підрозділів з документообігу, відділу кадрів та інші. Вона має виробити пропозиції щодо вирішення питань дебюрократизації, дерегуляції і запровадження автоматизованої системи управління університетом. Реальним продуктом має стати додаток «цифровий університет», який поєднає в собі технологію «paperless», цифрові підписи, існуючі платформи і середовища в освітній діяльності, кадровому, канцелярському, фінансовому, управлінському документообігу. Координацію діяльності групи покладено на декана факультету інформаційних технологій Олену Глазунову. Друга – Робоча група з оптимізації показників рейтингового оцінювання діяльності науково-педагогічних працівників – проаналізує рейтинг за останні 5-10 років, проведе обговорення в колективах факультетів та навчально-наукових інститутів, сформує пропозиції щодо гармонізації показників з викликами та критеріями оцінки ефективності, розподілу фінансування тощо. Цю групу координуватиме начальник навчального відділу Ярослав Рудик. Президент університету Станіслав Ніколаєнко зазначив, що при удосконаленні рейтингу варто врахувати не тільки формальні ознаки - як статті, навчально-методичну, наукову літературу, а й якість викладання дисциплін, сприйняття студентами викладача.

 

 

Підбиваючи підсумки, ректор Вадим Ткачук озвучив спільні завдання: організоване завершення навчального року, проведення практик, активна профорієнтаційна робота, відпустки та оздоровлення, контроль за сплатою за навчання та проживання в гуртожитках, перевірка кімнат, які заплановані для поселення студентів нового набору.

Ректорат розглянув й інші питання життєдіяльності університету. 
Пресслужба
 

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook