«Виростеш ти, сину, вирушиш в дорогу…»: відбулися урочистості з приводу випуску на факультеті аграрного менеджменту

23 червня 2024 року
 На факультеті аграрного менеджменту 21 червня 2024 року відбувся урочистий захід, присвячений завершенню навчання випускниками першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 073 «Менеджмент» та 075 «Маркетинг» та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 073 «Менеджмент», ОНП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

 Непростими були ці чотири роки навчання: на долю «винуватців події» випали чималі виклики. Пандемія коронавірусу здавалася важким періодом в житті кожного з нас, але початок повномасштабної війни на території України став справжнім випробуванням. Студентські роки у пам’яті випускників-2024 назавжди асоціюватимуться, з одного боку, з особистісним становленням, радощами студентського життя, спортивними перемогами та науковими досягненням в рамках заходів в НУБіП України, фаховим зростанням, майстер-класами, лекціями з відомими особистостями, тренінгами, цікавими проектами, а, з іншого боку – з труднощами та тривогами, які принесла війна в Україну.
 Серед випускників першого (бакалаврського) рівня вищої освіти факультету аграрного менеджменту є ті, хто на сьогодні зі зброєю в руках боронять рідну землю у складі Збройних Сил України. Факультет пишається іменами своїх випускників-військових – Олександра Печалова, Дем’яна Кутицького, Назара Купрієнко, Володимира Чорного, Андрія Рудницького та Володимира Гладкого.
 Незважаючи на всі виклики, щирі побажання, позитивні емоції присутніх в залі випускників, науково-педагогічних працівників, батьків та гостей заходу створювали атмосферу урочистості.
 Ведучі Анастасія Фіялчук та Ганна Сахно оголосили церемонію вручення дипломів відкритою, а в залі пролунав Гімн України.

 У нелегкий період історії, в який нам всім довелося жити, час боротьби за свободу, визнання та непорушність кордонів нашої Батьківщини, необхідно згадати та вшанувати хвилиною мовчання пам'ять випускників факультету аграрного менеджменту Сергія Романчука, Артура Чорноморця, студента Максима Насалика та усіх героїв, які поклали життя за Україну.
 До президії під час урочистостей були запрошені декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук, начальник навчального відділу НУБіП України Ярослав Рудик, випускник механіко-технологічного факультету та факультету аграрного менеджменту, комерційний директор компанії «Агросем» Богдан Зеленський, батько випускника Владислава Косенюка – підприємець, керівник аграрного підприємства Олександр Косенюк.
 Освіта в житті кожної людини відіграє особливу, ключову роль. Результати освіти дають можливість ухвалювати кращі, більш обґрунтовані рішення, освіта підвищує впевненість у собі та є важливою підвалиною здорового і мирного суспільства. Окрім батьків, у вихованні та освіті завжди беруть участь педагоги. Викладач – це людина, яка за дорученням народу має повсякденний доступ до найдорожчого народного багатства – розуму. Перед викладачем, з одного боку, стоїть завдання сформувати у вихованців моральні цінності, а з другого – зробити все можливе для навчання фахівця, управлінця нового покоління.

 По-батьківськи щиро, втім, з педагогічною вимогливістю та супутніми настановами, привітав випускників декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук. Він зазначив, що найсуворішим екзаменатором є життя, і справжні екзамени і заліки у випускників – тільки попереду. Також у своєму вітальному слові декан зазначив, що така радісна подія як випуск з університету в житті випускників випала на надзвичайно непростий період в історії України. Україна є незалежною 33 роки, і 10 з них іде війна з Російською Федерацією. Водночас, цивілізований світ активно підтримує Україну, що засвідчив Глобальний саміт миру, який відбувся нещодавно у Швейцарії. Декан побажав всім успіхів, нагадав, що за 28 років існування факультету випустилося багато тих хто на сьогодні працюють у бізнесі та владних структурах в Україні, а також достойно презентують Україну за кордоном, підвищуючи імідж нашого університету та факультету. Декан висловив впевненість, що серед присутніх випускників також багато тих, чиє ім’я вже скоро стане відомим.

 Начальник навчального відділу НУБіП України Ярослав Рудик привітав випускників факультету агарного менеджменту від імені ректора НУБіП України Вадима Ткачука та президента НУБіП України Станіслава Ніколаєнка. Наш університет гідно зустрів всі виклики, зумовлені повномасштабним вторгненням агресора на територію України. Ярослав Рудик з гордістю зауважив, що успішність випускників за роки війни не втрачено і побажав випускникам імплементувати всі набуті в процесі навчання компетентності у професійній діяльності, не зупинятись на досягнутому, а продовжувати навчатися протягом всього життя.

 Випускник механіко-технологічного факультету та факультету аграрного менеджменту, комерційний директор компанії «Агросем» Богдан Зеленський закликав випускників завжди вчитися, щоб стати успішними, здобувати досвід, а також не втрачати контактів з друзями та викладачами з університету.

 Завідувачі кафедр факультету аграрного менеджменту також долучилися до вітань. Від усього серця побажали вони випускникам факультету успіхів у житті. Зокрема, засновниця кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук зазначила, що ми всі живемо в часи глобальної кризи, але саме криза дає нові можливості, які не можна втрачати. Завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД Олена Ковтун привітала випускників і відмітила, що в непрості часи саме студенти стимулювали нас, викладачів, розвиватися та рухатися вперед, приймати виклики та не здаватися. Завідувач кафедри менеджменту ім. проф. Й. С. Завадського Тетяна Балановська порадила випускникам працювати над собою, над розвитком власного людського капіталу. У промові завідувача кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Валерія Бондаренка акцент був зроблений на тому, що саме присутнім в залі випускникам у майбутньому доведеться відбудовувати країну після війни, а у вітальному слові завідувача кафедри економічної теорії Миколи Талавирі прозвучало побажання "достойно влитися в економіку країни та забезпечити економічне зростання".

 


 Випускник ОНП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», член Ради роботодавців факультету, президент компанії «Агріко Україна» Микола Гордійчук подякував за запрошення і потішився можливістю виступати перед такою «великою аудиторію потенційних кандидатів на роботу». Він наголосив на перспективності опанування методології розробки інвестиційних проектів у сучасний період, адже війна скоро закінчиться, і почнеться відбудова.

 Від імені випускників факультету зі словами подяки до викладачів факультету агарного менеджменту звернулася активістка та староста однієї з груп випускників Катерина Носар. Вона подякувала за мудрість викладачам та за можливості стати фахівцями. Відео-вітання передав своїм колегам-випускникам та викладачам один з цьогорічних випускників, який на разі перебуває в лавах ЗСУ – Олександр Печалов. Він подякував за допомогу у навчанні у цей скрутний час, коли потрібно обороняти Батьківщину.

 Від імені батьків випускників до присутніх звернувся Олександр Косенюк, батько випускника Владислава Косенюка, успішний підприємець-аграрій та меценат. Він порадив випускникам уже змолоду думати про свій імідж, адже успіх має значення тільки, якщо він іде поруч з порядністю та чесністю. До речі, Олександр Косенюк сам є випускником нашого університету та має доньку Яну Косенюк, також нашу випускницю.

 Музичне вітання від студентки першого курсу факультету Софії Сімчук стало приємною несподіванкою для всіх присутніх.

 Наприкінці урочистого заходу грамоти активістам факультету, старостам та спортсменам, які протягом чотирьох років брали участь у різноманітних заходах на факультеті та в університеті, вручив декан факультету Анатолій Остапчук

 Наказ про завершення навчання є завжди очікуваним усіма випускниками та їх батьками, адже саме в момент його оголошення випускники офіційно здобувають освітній ступінь та переходять зі статусу студентів у статус фахівців. Декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук зачитав наказ про завершення навчання, підписаний ректором НУБіП України Вадимом Ткачуком.

 Дипломи бакалавра випускникам спеціальності 073 «Менеджмент» урочисто вручали декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук та підприємці Богдан Зеленський і Олександр Косенюк.

 

 

 

 

 Дипломи бакалавра випускникам спеціальності 075 «Маркетинг» вручали завідувач кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Валерій Бондаренко та начальник навчального відділу НУБіП України Ярослав Рудик.

 

 

 

 Дипломи магістра випускникам спеціальності 073 «Менеджмент», ОНП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» вручала засновниця кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук та завідувачка даної кафедри Тетяна Власенко.

 

 

 Вітаємо наших випускників! Зичимо їм успіхів та чекаємо для продовження навчання на вищому освітньому ступені!
З вірою у Перемогу та Сили Оборони України!
 

Катерина Алексеєва,
доцент кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook