Проектні ідеї магістрів ОНП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» не знають меж!

18 червня 2024 року

На кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту відбувся захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня за спеціальністю «Менеджмент» освітньо-наукової програми «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами».

На початку засідання екзаменаційної комісії до студентів з вітальним словом звернувся декан факультету аграрного менеджменту, к.е.н., доцент Остапчук А.Д., який ознайомив присутніх з наказом ректора про допуск студентів до захисту робіт, побажав магістрам успіху на захисті та представив голову комісії, д.е.н., професора Талавирю М.П. і членів комісії: д.е.н., професора, члена-кореспондента НАН України Шинкарук Л.В., к.е.н., доцента Власенко Т.О., к.держ.упр., доцента Дергач А.В.

 

Слід зазначити високий рівень підготовки представлених до захисту магістерських робіт та зауважити на тому, що всі обрані теми дослідження виокремлюються своєю неординарністю, інноваційним підходом та креативністю.

Найбільшу увагу привернули неординарні, основані на практиці розробки нашими магістрантами бізнес-проектів. «Бізнес-план інвестиційного проекту з пакування столової картоплі» - це робота Миколи Гордійчука, в якій автор зробив детальні розрахунки проекту із врахуванням можливих ризиків та загроз. Варто зауважити, що одержані знання та навички, отримані під час навчання на ОНП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» Микола Гордійчук застосував для отримання гранту для реалізації проекту «Картопляний Хаб «PAPAS»: Збільшення потужностей післяврожайної доробки та пакування столової картоплі для роздрібних мереж та розвиток спроможності демоферм Агріко в регіонах».

Не менш цікавими і важливими з точки зору розвитку агропродовольчого сектору та випуску органічної продукції виявились проекти по вирощуванню гарбузів Олексія Артюха, жимолості Дмитра Рекротюка, зернового сорго Володимира Землякова, полуниці Миколи Демченка, суниці Микити Костюка, обліпихи Анни Волошко, смородини Івана Бородіна та черешні Нікіти Новікова. А автор проекту з вирощування технічної коноплі Олександр Іванов в своїй роботі довів, що її можна використовувати в абсолютно різних галузях економіки. Тренд продукції коноплярства набуває в Європі дедалі більшої популярності, що пояснюється високими рентабельністю та ціною на продукцію коноплярства та значним попитом на неї на зовнішніх ринках.

 

 

Бізнес проект з виробництва та експорту меду Сергія Додачка вразив своєю новизною, адже це, з одного боку, дуже добре розвинена галузь сільського господарства в Україні, з іншого, – враховуючи існуючи проблеми, нашій країні з кожним роком все важче залишатися серед лідерів з виробництва меду в Європі та світі.

Важливими і заслуговуючими на увагу з точки зору перспективності впровадження бізнес-ідей були проекти по створенню арт-студії та крафтової майстерні з виготовлення свічок (автори – Анастасія Шпирко, Інна Ручка), відкриття клінінгової компанії, створення аутсорсингової ІТ-компанії, центру реабілітаціїі для військових та розвитку туристичної компанії (автори – В’ячеслав Горбань, Вадім Бачинський, Дмитро Сойка, Григорій Гішам Аль-Арадж).

 

 

Голова комісії, професор Микола Талавиря, звернув увагу на те, що всі без виключення проекти магістрів заслуговують на увагу, відрізняються своєю креативністю, націлені на вирішення актуальних викликів сучасності, а також зазначив, що впевнений в їх подальшій успішній реалізації.

Гарант магістерської ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами», професор Лідія Шинкарук зауважила на високому професійному рівні підготовки магістерських робіт і обговорила можливості подальшої співпраці щодо розроблення інвестиційних проектів та успішного впровадження їх в дію.

Ми пишаємося нашими випускниками, які в черговий раз показали високий рівень підготовки і впевнені в їх подальших успіхах, адже навчання на ОП «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» - це не тільки можливість отримання сучасних знань з проектного менеджменту, а й перспектива їх застосування на практиці, поштовх до дій!

Тож ми не зупиняємося на досягнутому – попереду у нас багато роботи по втіленню спільних проектів з нашими випускниками!

Анна ДЕРГАЧ,
доцент кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook