Другокурсники факультету ветеринарної медицини пройшли практику з мікробіології та вірусології в Інституті ветеринарної медицини НААН

18 червня 2024 року
 Від теорії до практики, саме так проходить навчальна практика на факультеті ветеринарної медицини. За підітримки деканату факультету ветеринарної медицини і особисто декана Миколи Івановича Цвіліховського, за тісної співпраці з Державним науково-дослідним інститутом з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи й Інститутом ветеринарної медицини НААН України, студенти 2 курсу мали можливість підсумувати отримані, за час аудиторного навчання знання з таких дисциплін як «Ветеринарна мікробіологія» та «Ветеринарна вірусологія», в період проходження навчальної практики.

 У рамках навчальної практики здобувачі вищої освіти 4-ої та 5-ої групи 2 курсу, на чолі з керівниками практики Радзиховським М.Л. та Дишкант О.В., відвідали вірусологічний, бактеріологічний і імунологічний відділи Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, де познайомились з інноваційними технологіями, лабораторної діагностики інфекційних хвороб тварин. Впевнились у необхідності проведення моніторингових досліджень задля збереження епізоотологічного благополуччя нашої держави. Слід окремо виділити участь студнтів у симулятивних іграх, які були проведені за керівництва Юлії Глухонець, завідувачки відділу безперервного професійного розвитку ДНДІЛДВСЕ.

 У рамках співпраці з Інститутом ветеринарної медицини НААН України здобувачі вищої освіти під час навчальної практики відвідали сучасну лабораторію діагностики вірусних хвороб тварин та познайомились з специфікою роботи з особливо небезпечними хворобами та особливостями їх профілактики. Навчальна практика на базі передових лабораторій допомогла не лише зрозуміти теоретичний матеріал, але й побачити його практичне застосування, що значно підвищує мотивацію до навчання.

 Такі заняття покращують зацікавленість студентів, сприйняття матеріалу та рівень підготовки майбутніх фахівців. Дякуємо кафедрі ветеринарної епідеміології та охорони здоров'я тварин за можливість пізнавати новітні досягнення науки та практики у сфері ветеринарної медицини. Співпраця з провідними науково-дослідними установами дозволяє студентам отримати цінний досвід і знання, що є важливими для їхньої професійної діяльності у майбутньому. Такі екскурсії та практичні заняття сприяють розвитку критичного мислення, практичних навичок і розуміння сучасних підходів до діагностики та лікування захворювань тварин.

  Главіцький Іван,
студент 2 курсу 5 групи

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook