Фахівці департаменту з локалізації втрат та збору даних АТ ДТЕК «Одеські електромережі» підвищують кваліфікацію в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

16 червня 2024 року
  З метою підвищення рівня мотивації у роботі інженерно-технічних працівників та поглиблення рівня знань з урахуванням трансформації електроенергетичної галузі АТ ДТЕК «Одеські електромережі» відрядили своїх фахівців на курси підвищення кваліфікації в Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.

  У відповідності до заздалегідь погоджених вимог, навчально-тематична програма «Фахівець з експлуатації приладів обліку електроенергії» передбачала розгляд актуальних тем електроенергетичної галузі: базовий курс теоретичних основ електротехніки, контроль та оцінювання показників якості електричної енергії в мережах 6 – 35 кВ, показники якості електричної енергії в системах енергоспоживання, джерела реактивної потужності, нанесення тавра на засоби вимірювальної техніки, технічні параметри та режими роботи мережевих, автономних та гібридних інверторів сонячних електростанцій, складання схем сонячної електростанції з мережевим та гібридним інверторами на базі VR-тренажера тощо.
  Заняття проводились у спеціалізованих навчально-наукових лабораторіях інституту, які мають сучасне обладнання та приладову базу.
  Директор Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження Віктор Каплун провів перше настановче заняття з учасниками курсів та побажав приємного перебування у нашому університеті.
  Дмитро Сорокін, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій розпочав роботу курсів з лекцією на тему «Електричні кола постійного струму».

 

  Віталій Наливайко, доцент кафедри електротехніки, електромеханіки та електротехнологій виклав актуальну інформацію про методи і засоби визначення схем включення електролічильників з вимірювальними трансформаторами струму та напруги, нормативні засади створення сучасних систем обліку електричної енергії.

 

 

  Традиційно неабияку зацікавленість з боку слухачів виявили практико-орієнтовані заняття з використанням VR-тренажерів, які проводив Андрій Петренко, доцент кафедри інженерії енергосистем.

 

 

  Заняття на тему «Виявлення порушень в обліку електроенергії» провели головні фахівеці з локалізації втрат та збору даних ПрАТ ДТЕК «Київські регіональні мережі» Михайло Черненко і Андрій Миколаєнко.

  Після кожного заняття певний час відводився для обговорення дискусійних питань. З метою оцінювання слухачами набутих знань на платформі неформальної освіти проводилась підсумкова атестація. Для отримання сертифікату необхідно було набрати не менше 80% правильних відповідей.

 

 

 А на сам кінець, дещо втомлені, але задоволені собою здобувачі, пройшли анкетування та одержали сертифікати про підвищення кваліфікації державного зразка.

 

 

 

 

 Живе спілкування із замовниками таких освітніх послуг доводить необхідність розширення тематик та форм неформальної освіти у відповідності до освітніх програм спеціальностей, за якими готуються фахівці в інституті.
  Ми маємо намір ширше залучати партнерів з бізнес-середовища, які готові брати участь у розробленні та реалізації навчальних програм неформальної освіти.
  Слухачі курсів головний фахівець центру по роботі з комерційними втратами м. Одеса Віталій Шестун та провідний інженер центру по роботі з комерційними втратами Білгород-Дністровського підрозділу Овідіопольської дільниці АТ ДТЕК «Одеські електромережі» Семчук Андрій високо оцінили фаховий рівень викладачів та стан матеріально-технічної бази.

 

  ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження постійно розширює коло освітніх послуг поза межами ліцензійної діяльності. Зокрема, у серпні 2024 року планується провести низку таких заходів зі спеціальності 141 – «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» ще майже для 100 слухачів.
  Детально з програмами курсів підвищення кваліфікації можна ознайомитись на сайті інституту.

Світлана Макаревич,
координатор з проєктної діяльності
ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook