Успішне завершення навчальної практики з фотограмметрії та дистанційного зондування студентами факультету землевпорядкування

13 червня 2024 року
  Практичний досвід є невід’ємною частиною освітнього процесу, це найкращий спосіб засвоїти знання та уміння.
  На факультеті землевпорядкування для студентів 3-го та 2-го курсу скорочено терміну навчання, відбулась двотижнева літня практика з дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування». Об’єктом дослідження став, вже знайомий для студентів, навчальний корпус №6 НУБіП України.
  Керівниками практики були завідувач кафедри управління земельними ресурсами Ольга Дорош, професор Ірина Купріянчик та доцент Євген Бутенко. Вони ділились зі студентами практичним досвідом, цінними порадами та скеровували у професійному зростанні.
  Практика розпочалась інструктажем з безпеки життєдіяльності та охорони праці, який провела доцент кафедри охорони праці та інженерії середовища Тетяна Зубок.
  Студентам випала можливість не тільки закріпити отримані знання плідною працею, але й отримати нові знайомства та досвід.
  Випускник факультету землевпорядкування та генеральний директор компанії GeoFIXОлексій Куценко та студент 4 курсу Дмитро Матвійчук, розповіли про лінійку приладів компанії AlphaGeo, продемонстрували ряд відеороликів практичного використання та можливостей.
 
  Гліб Лісовий, представник компанії DronеUA, ознайомив студентів із технологічними аспектами проведення комплексу знімальних робіт із БПЛА, розповів про цікавинки роботи та можливості сфери застосування безпілотників.
  Не менш вагомо згадати про міжнародну конференцію «Сучасні виклики в управлінні земельними ресурсами», організовану кафедрою управління земельними ресурсами, яку відвідали студенти практики.
  Засновники молодої компанії Adrones technology Гліб Адамовський та студент 3 курсу факультету землевпорядкування Руслан Білошицький, провели для слухачів практики цікаву лекцію у форматі діалогу та демонстрацію польоту fpv-дрона.
 
  Основним завданням навчальної практики було освоєння студентами практичних навичок і технології виконання вимірів на аерознімках, планування політного завдання, дешифрування ортофотомозаїки, трансформування і складання планово-картографічних планів за матеріалами аерофотознімання, 3D моделювання.
Після трансформування знімків, вдалось отримати щільну хмару точок для її подальшої обробки та класифікації.
  Кожен студент працював зі спеціальним програмним забезпеченням: DroneDeploy, Pix4D, Civil3D, AutoCAD.
  Два тижні плідної праці пройшли на одному подиху, кожен день був наповнений цікавими зустрічами та подіями. Студенти закріпили та поглибили свої знання отримані під час вивчення дисципліни «Фотограмметрія та дистанційне зондування».
 
Вікторія ЮГАС,
студентка 3 курсу

факультету землевпорядкування 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook