Науковці НУБіП України взяти участь у семінарі, організованому в межах співпраці з університетом Редінга (Велика Британія)

13 червня 2024 року
  Упродовж тижня, з 02 по 08 червня 2024 року, у місті Варшава, проходив семінар організований в межах співпраці між НУБіП України та Університетом Редінга (Велика Британія): "Підтримка співпраці з Національним університетом біоресурсів і природокористування України". Проєкт реалізується за підтримки Biological and Biotechnical Research Council (BBSRC).

  University of Reading є одним із провідних закладів вищої освіти Великої Британії, який розташований у місті Редінг. Університет має всесвітнє визнання, отримане за високу якість науково-дослідної та освітньої діяльності, він входить до 1% найкращих університетів світу та до ТОП-30 у Великій Британії. В університеті навчається близько 16 тисяч студентів. З британської сторони участь у семінарі взяли – Sarah Cardey, Caroline Rymer, Amelia Hood, Sarah Duddigan, Sarah Cardey. З української сторони участь взяли – Алла Кравченко, Вячеслав Братішко, Михайло Матвєєв, Наталія Грищенко, Микола Захаренко, Інна Курбатова, Олександр Соваков та Олександр Сошенський.

  В межах семінару обговорювалися напрямки та шляхи співпраці між університетами. Метою семінару був пошук спільних наукових інтересів та шляхів подальшої співпраці за ними. Серед пріоритетних напрямів, які мають глобальне значення було розглянуто продовольчу безпеку, зміни клімату та їх вплив на різні сфери життєдіяльності людства, зокрема рослинництво та тваринництво, а також агролісомеліорацію, агролісівництво, захист ґрунтів та ін. Україна відіграє важливу роль та має великий потенціал у сфері продовольчої безпеки не тільки в межах держави, але й в межах Європейського союзу та світу. На семінарі було представлено загальну інформацію про діяльність університетів, їхні наукові напрями, здобутки, перспективи досліджень, можливість реалізації спільних проєктів.

  НУБіП України, як лідер серед університетів наук про життя та природокористування в Україні має великий інтерес для міжнародної наукової співпраці, оскільки в своїй структурі університет має такі господарства як: ВП НУБіП України «Боярська лісова дослідна станція», ВП НУБіП України «Великоснітинське навчально-дослідне господарство ім. О.В. Музиченка», ВП НУБіП України «Агрономічна дослідна станція» та ін. У Великій Британії університети не мають обмежені площею, де можна проводити подібні дослідження.
  Програма співпраці передбачала роботу між науковцями за напрями наукових інтересів. Доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій Олександр Соваков, доцент кафедри лісівництва Олександр Сошенський, а також декан механіко-технологічного факультету, доктор технічних наук, професор В’ячеслав Братішко із британською вченою Амелією Худ (Dr. Amelia Hood) працювали над формуванням проєктних пропозицій за напрямом агролісомеліорація. За результатами співпраці було обговорено та розроблено структуру спільного наукового проєкту, який планується подати спільно з британським університетом та партнерськими університетами інших країн.

   

  Семінар завершився презентацією напрацювань по спільній проєктній заявці між обома університетами. Співпраця між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Університетом Редінга є стратегічно важливою і має хороший потенціал для подальшого розвитку.

Олександр СОВАКОВ,
доцент кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій


Олександр Сошенський,
доцент кафедри лісівництва

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook