Студентки-міжнародниці – учасниці німецької літньої школи «Психологічна війна: контроль над громадськістю»

11 червня 2024 року
 З 03 по 07 червня студентки 2 курсу спеціальності 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» Анастасія Сивириненко та Ольга Войтюк взяли участь в міжнародній літній школі «Психологічна війна: контроль над громадськістю», організаторами якої був Університет Йоганна Гуттенберга в Майнці (Німеччина). Дана міждисциплінарна програма розрахована на студентів з українських ЗВО та Майнцівського університету, які вивчають міжнародні відносини, політологію, психологію, соціології та журналістику.
     
  За правилами проведення Літньої школи, кількість студентів з України була досить обмеженою (10 студентів). Серед претендентів було більше 70-ти українських студентів. Відбір учасників відбувався в декілька етапів. Перший етап: написання мотиваційного листа у формі есе, де студенти обґрунтували своє бажання в участі в літній школі «Психологічна війна: контроль над громадськістю». Другий етап передбачав співбесіду англійською мовою з представниками Університету Йоганна Гуттенберга, де відбулася презентація студентів, місця навчання та обґрунтування особистої зацікавленості в Літній школі.
  Навчання у Школі відбувалося протягом 5-ти днів з 9:00 до 18:00. Насичений графік передбачав – відвідування лекцій, участь в практичних заняттях, інтерактивних іграх, відвідування культурної програми та постійний обмін досвідом між учасниками та спікерами.
  Тематика лекцій була цікавою, актуальною та дискурсивною, зокрема:
  1. Психологічна війна: методи, засоби, механізми.
  2. Моральні аспекти психологічної війни.
  3. Війна та спілкування: жахлива культурна історія.
  4. Роль ЗМІ та соціальних мереж у психологічній війні.
  Окрім викладачів-науковців до дискусій були залучені авторитетні спікери-практики, зокрема психологи, представники місцевого самоврядування та лекторка з посольства Британії.
  Важливою частиною у навчанні була практична складова. У рамках групових занять учасники співпрацювали з німецькими студентами над спільними проектами, готували презентації та презентували їх аудиторії. Також проводились круглі столи, де обговорювались різні аспекти тематики літньої школи.
 
  По завершенню всі учасникам отримали сертифікати про проходження навчання. Як зазначила Анастасія: «Літня школа в Німеччині «Психологічна війна» стала для мене незабутнім досвідом, який значно розширив мої знання, покращив навички та надихнув на подальше вивчення цієї теми. Я щиро рекомендую участь у школі, всім, хто цікавиться психологією, міжнародними відносинами, журналістикою та іншими суспільними науками».
 

  Дякуємо організаторам Університету Йоганна Гуттенберга в Майнці за організацію та вітаємо студенток-міжнародниць з вдалою участю в Літній школі «Психологічна війна: контроль над громадськістю» (м. Майнц, Німеччина).

 
 
Наталія Шевченко,

доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook