Неповторна чарівність НУБіП України: Туристично-екскурсійний центр в дії

29 травня 2024 року
  Університет, який знаходиться у Голосіївській лісопарковій зоні – природній перлині столиці України, представляє собою унікальний туристичний об’єкт, який приваблює екскурсантів різного віку.
  У травні Туристично-екскурсійний центр Національного університету біоресурсів і природокористування України, який функціонує при кафедрі готельно-ресторанної справи та туризму ННІ неперервної освіти і туризму провів цілу низку екскурсій для 150 школярів і вчителів спеціалізованої школи № 298 з поглибленим вивченням англійської мови Оболонського району міста Києва.
  Відповідно до Програми екскурсія розпочалась з відвідування Музею лісових звірів та птахів ім. проф. О.О. Салганського, який функціонує при ННІ лісового і садово-паркового господарства. Молодих екскурсантів вразила колекція справжніх та дивовижних опудал птахів і ссавців, пташиних гнізд та яєць, рогів копитних, а також скелетів, тушок, хутра, неймовірні цікаві розповіді про тварин та птахів.
  Після знайомства зі штучно створеними фігурами тваринного світу відвідувачі мали можливість на кафедрі бджільництва познайомитись з комахами, які живуть великими бджолиними сім’ями. Кафедра бджільництва зустріла приємними запахами квітучого саду та тихим бджолиним гудінням. Велику зацікавленість викликав власний музей бджільництва, будиночок для апітерапії, різні види меду. Після відвідування даного об’єкту маленькі екскурсанти знають, що робити коли вкусить бджола і як допомогти іншим.
 
  Наступною локацією, на якій відвідувачі отримали справжню естетичну насолоду, стала кафедра конярства, на стайні якої утримуються коні та поні різних порід: арабська, чистокровна та українська верхові, орловська, рисаки, торійська, латвійська, ютландська і поні шетлендської породи. Діти та дорослі познайомились з особливостями харчування мешканців стайні та власноруч змогли пригостити їх цукром, морквою та смачними яблуками.
  Завершилась екскурсія прогулянкою Ботанічним садом НУБіП України, унікальною частиною Голосіївського лісу. Неповторність саду вразила відвідувачів зонами відпочинку, різьбленими статуями з дерева та скульптур з інших матеріалів, експозиційними зонами, розарієм та ділянками з арома-лікарськими рослинами. У природно створеному затишку віковими дубами та соснами, мальовничими містками та струмками функціонують екокласи та відкрита аудиторія з унікальними акустичними можливостями, яка стала об’єктом «заздрощів» вчителів. Особливо вразили скульптури сніжної людини, мамонтів та родини динозаврів. Неповторність та унікальність Ботанічного саду приваблює все більше відвідувачів.
 

  Екскурсанти подякували організаторам за незабутні враження!

  Туристично-екскурсійний центр запрошує усіх бажаючих на екскурсію «Стежками НУБіП».

 
Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО,

завідувач кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook