Жіноча збірна НУБіП України з баскетболу в п’ятірці найкращих студентських команд України

27 травня 2024 року
  З 20 по 23 травня у місті Івано-Франківськ відбулися фінальні змагання ХІХ літньої Універсіади України з баскетболу серед жіночих команд ЗВО.
  До фіналу відібралися шість команд з таких вишів: Національний університет фізичного виховання і спорту України (НУФВСУ), Національний університет «Львівська політехніка», Західноукраїнський національний університет (Тернопіль), Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Львівський державний університет фізичної культури ім. Івана Боберського (ЛДУФК), збірна м. Києва-НУБіП України.
  Команди були розділені на дві групи по три учасники у кожній. Наша збірна потрапила до групи «Б». Переможці груп потрапляли у фінал, другі місця виборювали бронзову нагороду, останні команди в групах боролися за п`яте місце.
  Збірній НУБіП України дісталися потужні суперниці із університетів першої категорії, що відносяться до спеціалізованих вишів у галузі фізичної культури і спорту. Це Національний університет фізичного виховання і спорту України і Львівський державний університет фізичної культури ім. Івана Боберського. Звісно, обіграти такі ЗВО, до складу яких входять гравчині Супер ліги України з баскетболу дуже важко. Але дівчата гідно протистояли суперницям, та обіграти їх не змогли, посівши останнє місце в групі. Тож мусили боротися за п’яте місце турніру з командою Національного університету «Львівська політехніка. Цей суперник виявився нашій команді по силах. Дівчата впевнено обігравали суперниць у кожному періоді – 13:9; 7:6; 19:14; 17:16. Загальний рахунок у грі – 56:35 на користь збірної м. Києва-НУБіП України.
  Тож студентська жіноча збірна НУБіП України з баскетболу посіла п’яте місце у ХІХ літній Універсіаді України. Найрезультативнішими гравчинями нашої команди стали Ірина Коломієць (ф-т харчових технологій і управління якістю АПК) та Катерина Костенко минулорічна випускниця нашого університету.
 
Микола КОСТЕНКО,
завідувач кафедри фізичного виховання

    

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook