Студенти спеціальності «Філологія» беруть активну участь у міжнародних наукових конференціях

27 травня 2024 року
  Наукова робота є невід’ємним складником освіти сучасного студента. Участь у наукових заходах дає змогу долучитися до спільноти молодих науковців, представити результати власних досліджень, обмінятися цікавими ідеями й думками, визначити перспективні напрями наукового пошуку. Саме з таких міркувань науково-педагогічні працівники кафедри іноземної філології і перекладу систематично працюють зі студентами задля їхньої мотивації до науково-дослідної роботи.

  Цьогоріч студентка другого курсу освітньої програми «Англійська мова і друга іноземна» Адріана Ляшенко гідно представила університет, гуманітарно-педагогічний факультет на XXIII Міжнародній студентській науковій конференції «Глобальний розум, революційні відкриття», що проходила 14-17 травня 2024 року у змішаному форматі у межах XV Міжнародного тижня професорів «Інтернаціоналізація і майбутнє» на факультеті педагогічних наук і психології Латвійського університету (м. Рига, Латвія).
 
  Мета конференції – мотивувати студентів проводити дослідження та презентувати їх англійською мовою, у такий спосіб сприяючи їхньому розвитку як професійних дослідників і зміцнюючи співпрацю між навчальними закладами  Латвії й інших країн.
  Тематичні напрями конференції охоплювали широке коло питань: вивчення іноземної мови, розвиток навичок володіння іноземною мовою, методика викладання іноземної мови, лінгвістика, література, переклад, освіта, документи про освіту, студентське життя, розвиток особистості.
  Адріана Ляшенко представила доповідь «Уплив штучного інтелекту на вивчення англійської мови». Науковий керівник – доцент кафедри іноземної філології і перекладу Оксана Тепла.
  Останнім часом можливості застосування штучного інтелекту у навчанні іноземних мов привернули увагу наукової спільноти, що зумовило велику кількість досліджень. Студентка проаналізувала численні наукові доробки щодо ефективності останніх технологічних досягнень у покращанні мовних навичок – поповнення словникового запасу, вдосконалення вимови та загального рівня володіння іноземною мовою. Ретельно вивчивши сучасний дослідницький ландшафт і виокремивши чинники, що впливають на впровадження штучного інтелекту в навчальне середовище, освітяни зможуть ухвалювати виважені рішення щодо інтеграції штучного інтелекту у  вивчення мов.

  Радимо всім студентам неодмінно брати участь у таких наукових заходах, що сприяє не лише особистісному зростанню, а й формуванню важливих навичок для успішної кар'єри!

 
Світлана Амеліна,
завідувачка кафедри іноземної філології і перекладу
 
Адріана Ляшенко,

студентка спеціальності «Філологія» 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook