EUGREEN: зустріч сенату альянсу університетів

25 травня 2024 року
  22-24 травня на базі Вроцлавського університету довкілля та наук про життя проводилася зустріч сенату альянсу університетів EUGREEN. Участь у зібранні сенату приймав проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, професор Сергій КВАША. Це надзвичайно важливий захід, що відбувається двічі на рік, під час якого визначається подальший шлях розвитку міжнародного партнерства.
  Крім того, Сенат консорціуму затвердив Комунікаційну стратегію, а на робочих зустрічах обговорили поточну реалізація проєкту. Під час зустрічі ректори обговорили впровадження спільних навчальних модулів (мікрокредитів). Дискусія також стосувалася запровадження Європейського диплому, відповідно до рекомендацій Європейської комісії. Європейський ступінь має на меті покращити співпрацю між вищими навчальними закладами в Європейському Союзі. Пакет, запропонований Європейською комісією, включає в себе план дій щодо запровадження Європейського диплому та рекомендації щодо підвищення якості освіти та визнання кваліфікацій. Диплом, який є добровільним і автоматично визнається в усьому Союзі, дасть можливість студентам навчатися в різних країнах ЄС.
  Ще одним важливим пунктом порядку денного є обговорення правового статусу Зеленого альянсу ЄС. Представники інших європейських консорціумів представили різні правові рішення, які вони використовують.
  Сталий розвиток – ще одна ключова тема зустрічі. Дискусії охоплювали соціальні, економічні та екологічні перспективи з метою розробки узгодженої стратегії сталого розвитку для всіх членів альянсу.
  EU GREEN Alliance – це транснаціональний альянс європейських університетів, створений та сформований 9 установами-партнерами (в рамках програми ERASMUS+), які стануть одним із перших «Університетів майбутнього».
  EUGREEN представляє університети, тісно пов’язані зі своїми територіями та зі схожими характеристиками та цілями:
  1. Сприяння зайнятості молоді.
  2. Сталий розвиток територій.
  3. Зростання та конкурентоспроможність.
  4. Нове покоління європейських громадян.
  5. Постковідне соціально-економічне відновлення.
  6. Соціальна інтеграція.
  7. Наукові розробки.
  8. Локальні та глобальні виклики.
  9. Інновації цифрових навичок.
 
  Польська агенція академічних обмінів у 2024 році профінансувала участь 12 українських університетів у проєкті EUGREEN на суму 1 млн. польських злотих у рамках проєкту INTERACT 2.0.
  НУБіП України є координатором серед українських університетів у співпраці з проєктом EUGREEN. Більше про пропоновані проєктом INTERACT 2.0 можливості можна дізнатися тут.
 
 

Олександр ЛАБЕНКО 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook