Етнічно-музикальна вистава для студентів механіко-технологічного факультету в рамках культурного обміну між студентами КУК та НУБіП України

24 травня 2024 року
  Університет – це не лише про навчання, а ще про культуру, спорт, науку, творчість, дружбу і, обов'язково, про любов. Любов до рідної землі, любов до всього прекрасного, любов до людей. І чим більше краси та любові в студентському середовищі, тим більш гармонічний розвиток студента.

  В день вишиванки заступник декана з виховної роботи механіко-технологічного факультету Оксана Ачкевич разом із координатором студентського клубу «IQ - простір» Анжелікою Федоренко і співробітниками ННЦ ВР і СР організували виступ студентів Київського університету культури. В рамках творчого обміну слухачі майстерні Володимира Макаровича Нечепоренко представили виставу «Кайдашева сім'я».

  Для свята гостинно відкрив свої двері IQ-простір. Основна зала була прикрашена хустками, ряднинами, мішками, зв'язками цибулі. Були привезені тини, лави, діжки, по залу розкладені граблі і лопати, навколо стояли глечики, горщики, полумиски. Все це занурювало глядача в українське село 19 століття.

  Вистава почалася дуже незвично. Артисти в традиційному українському одязі з піснями та жартами вийшли до глядачів з різних куточків приміщення. І ми, глядачі, в одночас стали невільними учасниками цього дійство. Це було настільки емоційно і по справжньому, що ми були зворушені з перших хвилин.

 

  Дійство почалося, на сцені дуже яскраво: то билися, сварилися, то в кущах любилися, через перелази стрибали, їли запечених поросят і, навіть, «пили горілку». Це все було на стільки динамічно, емоційно та фієрично, що ми ледь встигали за подіями. Останню пісню «Зеленіє жито зелене» зал вже співав хором з артистами.

 

  Будучи режисером за фахом, підтримала студентів директор виховного відділу Лариса Нестеренко. Організував та привів подивитися виставу діток викладачів з патріотичного клубу «Тризубчик» провідний фахівець виховного відділу Микола Литвин. З дітками завітали і їх батьки, які також радо подивились виставу. Потім було спільне фото, вдячності за виставу, вдячність за запошення та обіцянки артистів приїхати ще не один раз.

  Поки артисти переодягалися та збирали реквізит, Анжеліка Федоренко показала студентам механіко-технологічного факультету всі локації «IQ-простору». А тут можна і чемпіонат з відеоігор провести, турнір з гри «Мафія», записувати підкасти в зручному медійному приміщенні. Ідей з'явилася купа. І ми, обов'язково, втілимо їх в життя. 

 

Оксана Ачкевич,
заступник декана з виховної роботи
механіко-технологічного факультету

Анжеліка Федоренко,
координатор студентського клубу «IQ - простір»

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook